BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε ειδική βοήθεια καλούν οι σιτοπαραγωγοί της ΕΕ

Ενεργοποίηση του ταµείου κρίσεων για τους παραγωγούς δηµητριακών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) φέρεται να ζήτησε η Γαλλία από τις Βρυξέλλες, καθώς πλήττονται από τις χαµηλές τιµές. Επιπλέον, οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γαλλία πέραν του ότι µείωσαν την παραγωγή προκάλεσαν και ποιοτικά προβλήµατα ειδικά στο µαλακό σιτάρι µε αποτέλεσµα οι Γάλλοι σιτοπαραγωγοί να αδυνατούν να διαθέσουν το προϊόν τους στην αγορά.

Σε ειδική βοήθεια καλούν οι σιτοπαραγωγοί της ΕΕ

2
0
Επιπλέον, οι κεντρικές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa-Cogeca µε επιστολή τους προς την Κοµισιόν αναφέρουν ότι «ο τοµέας των σιτηρών στην ΕΕ βρίσκεται σε κρίσιµη κατάσταση µε τις τιµές να βρίσκονται σε χαµηλά επίπεδα 10ετίας». «Οι σοδειές του 2016 σε Ιρλανδία και Γαλλία έχουν επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα σε παγκόσµιο επίπεδο σηµειώνεται άφθονη προσφορά», σηµείωσε ο Γεν. Γραµµατέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν και πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό πιστεύουµε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν έκτακτα µέτρα στήριξης του τοµέα µε σκοπό να ενισχυθεί η βιωσιµότητα των παραγωγών που πλήττονται από τις χαµηλές τιµές, το υψηλό κόστος εισροών και τη µεταβλητότητα των αγορών»

 Ωστόσο, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της ιστοσελίδας, Agriland, ο Ιρλανδός υπουργός γεωργίας, φέρεται να δήλωσε ότι: «δεν υπάρχει δυνατότητα για πακέτο διάσωσης του κλάδο παρά µόνο αν υπάρξει δυνατό αίτηµα προς την Κοµισιόν από τις κύριες σιτοπαραγωγικές χώρες της ΕΕ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία