Πιο αναλυτικά, στο χρηματιστήριο της Μπολόνια το σκληρό σιτάρι βρέθηκε στα 223 ευρώ ο τόνος από τα 218 ευρώ ο τόνος. Πρόκειται για μια άνοδο της τάξης του 2,3%. Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν οι τιμές και στο καλαμπόκι που φτάνει τα 172 ευρώ (+3%) αλλά και στο μαλακό σιτάρι στα 171 ευρώ ο τόνος (+2,40%) στην ιταλική αγορά
Όσον αφορά στη γαλλική αγορά, και εδώ η άνοδος των τιμών για το σκληρό σιτάρι άγγιξε τα 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριμένα, από τα 250 ευρώ ο τόνος (παράδοση σε γαλλικό λιμάνι) πήγε στα 255 ευρώ ο τόνος. Αλλά και για το γαλλικό καλαμπόκι τσίμπησαν λίγο οι τιμές στα 160 ευρώ ο τόνος (+0,63%) από τα 159 ευρώ ο τόνος
Φτάνει και στην Ελλάδα το θετικό διεθνές κλίμα«Υπάρχει κινητικότητα και στην ελληνική αγορά. Γίνονται πράξεις ακόμα και πάνω από τα 20 λεπτά το κιλό, όμως είναι λίγες και μεμονωμένες. Βέβαια, μόνο το ποιοτικό σκληρό σιτάρι βλέπει άνοδο», σημειώνει στο Agronews ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας», Αντ. Ρεντζιάς
Ωστόσο, τηρούμε ακόμα στάση αναμονής μιας και περιμένουμε να δούμε τι γίνεται και με την παραγωγή του Καναδά, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της διεθνούς αγοράς. «Ελπίζουμε να διορθώσει ο Καναδάς για να κρατηθούμε εμείς ψηλά», καταλήγει ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας».
«Από τα 16-17 λεπτά το κιλό που ήταν το σκληρό και είχαν απογοητευτεί οι παραγωγοί φέτος, αυτό το διάστημα ακούγονται τα 17-18 λεπτά το κιλό. Όμως αυτό δεν επαρκεί. Ήδη βλέπουμε μια στροφή για καλλιέργεια περισσότερων ψυχανθών και οσπρίων», αναφέρει ο πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος
Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μαζί με ειδικό ένθετο για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Όσον αφορά στη γαλλική αγορά, και εδώ η άνοδος των τιμών για το σκληρό σιτάρι άγγιξε τα 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριμένα, από τα 250 ευρώ ο τόνος (παράδοση σε γαλλικό λιμάνι) πήγε στα 255 ευρώ ο τόνος. Αλλά και για το γαλλικό καλαμπόκι τσίμπησαν λίγο οι τιμές στα 160 ευρώ ο τόνος (+0,63%) από τα 159 ευρώ ο τόνος
Φτάνει και στην Ελλάδα το θετικό διεθνές κλίμα«Υπάρχει κινητικότητα και στην ελληνική αγορά. Γίνονται πράξεις ακόμα και πάνω από τα 20 λεπτά το κιλό, όμως είναι λίγες και μεμονωμένες. Βέβαια, μόνο το ποιοτικό σκληρό σιτάρι βλέπει άνοδο», σημειώνει στο Agronews ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας», Αντ. Ρεντζιάς
Ωστόσο, τηρούμε ακόμα στάση αναμονής μιας και περιμένουμε να δούμε τι γίνεται και με την παραγωγή του Καναδά, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της διεθνούς αγοράς. «Ελπίζουμε να διορθώσει ο Καναδάς για να κρατηθούμε εμείς ψηλά», καταλήγει ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας».
«Από τα 16-17 λεπτά το κιλό που ήταν το σκληρό και είχαν απογοητευτεί οι παραγωγοί φέτος, αυτό το διάστημα ακούγονται τα 17-18 λεπτά το κιλό. Όμως αυτό δεν επαρκεί. Ήδη βλέπουμε μια στροφή για καλλιέργεια περισσότερων ψυχανθών και οσπρίων», αναφέρει ο πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος
Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μαζί με ειδικό ένθετο για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών.