Το πρόβληµα εντοπίζεται στα χαρακτηριστικά παραγωγής (ποιοτικά και ποσοτικά) του σκληρού σίτου που αποτελεί και την αιχµή του δόρατος των σιτηρών, ενώ λίγο καλύτερη µοιάζει η εικόνα στα κριθάρια, τα οποία προηγούνται και µε τα οποία ασχολήθηκαν στη διάρκεια της εβδοµάδας οι περισσότερες αλωνιστικές
Τα στοιχεία που συνθέτουν την ποιοτική εικόνα στο σκληρό σιτάρι είναι χαµηλό ειδικό βάρος (74-75% µέσο όρο στα πρώιµα), πολύ υψηλοί δείκτες πρωτεΐνης (17-18% όταν προηγούµενα χρόνια ήταν ζητούµενο το 14%) και χαµηλά υαλώδη (30-40% όταν άλλες χρονιές ήταν σύνηθες το 80-90%).
(Φωτογραφία Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου)
Τα στοιχεία που συνθέτουν την ποιοτική εικόνα στο σκληρό σιτάρι είναι χαµηλό ειδικό βάρος (74-75% µέσο όρο στα πρώιµα), πολύ υψηλοί δείκτες πρωτεΐνης (17-18% όταν προηγούµενα χρόνια ήταν ζητούµενο το 14%) και χαµηλά υαλώδη (30-40% όταν άλλες χρονιές ήταν σύνηθες το 80-90%).
(Φωτογραφία Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου)
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στα περίπτερα όλης της χώρας με ένθετο το περιοδικό El