BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ότι αξίζει στο σκληρό σιτάρι βλέπει ψηλότερα από 21 ευρώ

Με αφετηρία τα 20 και 21 λεπτά το κιλό, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα τα λίγα καλά σιτάρια θα πληρωθούν. Για να γίνει αυτό βέβαια, όπως εκτιµούν έγκριτοι αναλυτές της αγοράς, θα πρέπει οι ποιότητες να ξεχωρίσουν και να διευρυνθεί η διαφορά ανάµεσα στα καλά σκληρά σιτάρια και στα µέτρια ή και τα κτηνοτροφικά. Οι βροχές πάντως σε βασικά σιτοπαραγωγικά κέντρα της χώρας δεν λένε να σταµατήσουν, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στις αποδόσεις όσο και στις ποιότητες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ότι αξίζει στο σκληρό σιτάρι βλέπει ψηλότερα από 21 ευρώ

2
0
Χωρίς να προκύπτουν επίσηµα δεδοµένα, οι τιµές που ακούγονται για τις δεύτερες και τρίτες ποιότητες προσεγγίζουν τα 18 και στα 16 λεπτά το κιλό αντίστοιχα. 

Στο µεταξύ, η πολύπλοκη κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί φέτος συγκρατεί «µεγάλους παίκτες» της αγοράς από το ν’ ανακοινώνουν επίσηµα τιµές.  Τόσο οι ιταλικοί οίκοι, όσο και το χρηµατιστήριο της Μπολόνια ανέβαλαν τις ανακοινώσεις τους για τις τιµές της νέασ σοδειάς για την ερχόµενη εβδοµάδα. Το ίδιο ισχύει και για την εγχώρια αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 17 Ιουνίου με ειδικό ένθετο για τα Αγροτικά Προγράμματα.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία