BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Κερδισμένοι όσοι κρατήσουν το σκληρό σιτάρι

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 607o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό Profi, το Σάββατο 1η Ιουλίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

Κερδισμένοι όσοι κρατήσουν το σκληρό σιτάρι

6
0
Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

• Η υπόθεση Ελιά Καλαµών και Kalamata Olives στο Fancy Food Show

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σε συνεργασία µε τράπεζες η ενίσχυση προστασίας της παραγωγής σελ. 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ• Με βιβλία και χωρίς αφορολόγητο όσοι έχουν εξωγεωργικό εισόδηµα

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

• Απλήρωτη παραµένει η µίση παραγωγή οινοποιήσιµα σταφύλια του 2016


Editoria

Είναι καλοκαίρι, οι θερµοκρασίες ανεβαίνουν θεαµατικά, την ίδια ώρα ωστόσο, τα σύννεφα στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής πληθαίνουν απειλητικά.

Η σηµερινή παγκόσµια ηµέρα των συνεταιρισµών (Σάββατο 1η Ιουλίου) δεν µπορεί να κρύψει το µεγάλο κακό που έχει γίνει µε την διάλυση κάθε αξιόλογης δοµής συλλογικής οργάνωσης στη χώρα µας.

Η έλλειψη, έστω και στοιχειωδώς, σηµατωρών µε ξεκάθαρο φιλοαγροτικό πρόσηµο στο χώρο των µεταποιητικών µονάδων και των φορέων παροχής υπηρεσιών, διευκολύνει την εκµετάλλευση των παραγωγών και ενισχύει την ασυδοσία σε µια αγορά χωρίς έλεγχο και κανόνες.

Το χαµηλό ποσοστό συνεργατισµού στη χώρα µας (11,5% στην Ελλάδα όταν στην Ευρώπη προσεγγίζει το 50%)  υποχρεώνει ακόµα και τον φιλελεύθερο αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να επισηµαίνει την ανάγκη συµµετοχής των Ελλήνων αγροτών σε συλλογικά σχήµατα που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση και το παραγωγικό τους αποτέλεσµα.

Την ίδια στιγµή, οι φέροντες την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου, συνεχίζουν να ακροβατούν σε παλινωδίες που προδίδουν αριστερίστικες εµµονές και πελατειακές  αγωνίες. Ο τελευταίος νόµος 4384/2016 για τους συνεταιρισµούς συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία διάλυσης που απελευθέρωσε ο 4015/2011, χωρίς προς το παρόν να δώσει το παραµικρό στίγµα αναδιοργάνωσης του χώρου.

Εκεί που είχαµε µια κακή οµολογουµένως ΠΑΣΕΓΕΣ, έχουµε δύο κακέκτυπα τριτοβάθµιων οργανώσεων και µια γενιά ταλαιπωρηµένων συνεταιριστών που βασανίζονται να διασκεδάσουν τις δικές τους προσωπικές κατά βάση αγωνίες.   

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία