BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στάχτη στις Σέρρες τα καλαμπόκια από τον μύκητα «τριχόδερμα»

Αντιµέτωποι µε έναν µύκητα, που προσβάλει δευτερογενώς τα καλαµπόκια, τα οποία είναι έτοιµα για συγκοµιδή βρίσκονται οι καλλιεργητές κυρίως της Βορείου Ελλάδας.

Στάχτη στις Σέρρες τα καλαμπόκια από τον μύκητα «τριχόδερμα»

9
1

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, πρόκειται για τον µύκητα «τριχόδερµα», που βρίσκει «εύφορο» έδαφος στα καλαµποκοχώραφα από τα οποία έχει περάσει το Diabrotica.

Το θέµα ανέδειξαν πρώτοι οι Σερραίοι παραγωγοί, ωστόσο φαίνεται ότι αντίστοιχο πρόβληµα εµφανίζεται και σε άλλους νοµούς, όπως Καβάλα, Ξάνθη, ∆ράµα και Ροδόπη και βασικά σε περιοχές που γειτνιάζουν µε λίµνη ή ποτάµι και παρουσιάζουν αυξηµένη εδαφική υγρασία. Ενδεικτικό είναι ότι µεγάλες ζηµιές εντοπίζονται βόρεια του νοµού Σερρών, στη Βισαλτία, στην Καβάλα πέριξ του Νέστου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν προσβολές και στη Θεσσαλία γύρω από τον Πηνειό.

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-12-2017 23:07Tai

Paizei megalo rolo o sporos MİA xronia pou den ebala dekalb kai TiN patisa oute to dekalb oute to KWS eixan problima kapoies alles eponimes eteries nomizo oti tha eprepe na apozimeiosoun oi boulgarikoi sporoi sto1\4 TİS timüs edosan kaiteres paragoges

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία