BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Υπεραποδίδουν οι ποικιλίες κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Νέες ποικιλίες βυνοποιήσιμου κριθαριού, που μπορούν να αυξήσουν τη στρεμματική απόδοση σε ποσοστό έως κι 80%, συγκριτικά με αυτές που καλλιεργούνται σήμερα, έχει σε πειραματικό στάδιο και σχεδιάζει να τις αξιοποιήσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Υπεραποδίδουν οι ποικιλίες κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

1
0

Τα σχετικά πειραματικά χωράφια αναπτύσσονται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφορούν κάποιες γηγενείς ποικιλίες κριθαριού που είναι προσαρμοσμένες στις εδαφικές και τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και οι υψηλές αυτές αποδόσεις θα μπορούν να πιαστούν σε περιοχές με πιο ζεστές θερμοκρασίες.

Στις ελπιδοφόρες αυτές αποκαλύψεις για τους παραγωγούς προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ» Ζωούλλης Μηνά, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του εκτεταμένου προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει η εταιρεία εδώ και περίπου 10 χρόνια, με πάνω από 2.000 αγρότες κάθε χρόνο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής του ολλανδικού πολυεθνικού ομίλου της «Heineken» τόνισε, ακόμη, πως ενόψει της καλλιεργητικής σεζόν του 2017-18, που θα ξεκινήσει οσονούπω, στόχος της «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» είναι να καλλιεργηθούν περίπου 170.000 στρέμματα και να παραχθούν περί τους 50.000 τόνους βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τιμές που θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με φέτος.


Το δελτίο τύπου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία φυτεύει «σπόρους ανάπτυξης», ενισχύοντας την τεχνογνωσία των παραγωγών κριθαριού της Θεσσαλονίκης

Για τέταρτη χρονιά υλοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια για τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της εταιρείας

Περισσότεροι από 70 παραγωγοί συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη. Το ολοήμερο σεμινάριο προσέφερε στους συμμετέχοντες παραγωγούς εφόδια και τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «Seeds for Growth» που ως στόχο έχει τη δημιουργία 5000 ευκαιριών ανάπτυξης στον αγρο-διατροφικό, τον τουριστικό και τον επισιτιστικό τομέα. Η έμφαση του προγράμματος δίνεται στην υποστήριξη παραγωγών και νέων επιχειρηματιών, αλλά και την εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών σε συνεργασία με πανεπιστήμια, κοινωνικούς εταίρους και φορείς της αγοράς.

Στο κομμάτι της επιμόρφωσης των παραγωγών, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, έχει διεξάγει συνολικά εννέα σεμινάρια από το 2014, τόσο στις εγκαταστάσεις της σχολής, όσο και σε άλλες περιοχές όπως ο Βόλος, η Λιβαδειά και η Ξάνθη. Τα σεμινάρια παρακολουθούν παραγωγοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσω του οποίου η εταιρία εξασφαλίζει το 100% της ποσότητας κριθαριού που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων της. Στις εν λόγω εκπαιδεύσεις έχουν συμμετάσχει συνολικά περίπου 400 παραγωγοί μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε η κος. Ζωούλλης Μηνά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Πάγιος στόχος μας είναι να προσθέτουμε αξία στους συνεργάτες μας, ενισχύοντας την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους συνολικά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, μαζί με στρατηγικές συνεργασίες προσφέρουμε πρόσβαση σε τεχνογνωσία και νέες τεχνικές κυρίως στον αγρο-διατροφικό και τον τουριστικό τομέα. Σε αυτό το πλάνο εντάσσονται τα σεμινάρια με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, που υλοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας με τη θερμοκοιτίδα start-ups Orange Grove, η υποστήριξη των νέων που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα με την ΜΚΟ αέλια, ενώ ξεκινάμε και την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ.»


Δείτε εδώ σχετικό βίντεο


Εκτενές ρεπορτάζ για τα σχέδια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Agrenda του Σαββάτου

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία