Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, ευχάριστα είναι τα µηνύµατα για τα µαλακά σιτάρια, τα οποία συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία εδώ και δύο εβδοµάδες, η οποία στο Σικάγο τροφοδοτείται από την έλλειψη νερού και τις κερδοσκοπικές αγορές και στη Γαλλία «βοηθάει» και η πτώση του ευρώ. Οι αναλυτές περιµένουν να δουν πότε και πόσο αυτή η άνοδος θα «ακουµπήσει» στο σκληρό σιτάρι.
Σε αυτή τη φάση, πάντως, στη χώρα µας αυτό που ανησυχεί παραγωγούς και εµπόρους είναι η στάση που θα κρατήσουν από δω και στο εξής οι µεγάλοι Ιταλοί έµποροι, καθώς ακούγεται ότι χρειάζονται χαµηλότερες τιµές ώστε να καταφέρουν να φορτώσουν µε τη σοδειά τους στις πωλήσεις εξαγωγών που έχουν ήδη κάνει.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Profi