BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Με 19 λεπτά κλειστά παραλαβές σκληρού από την ΕΑΣ Βόλου

Με 19 λεπτά το κιλό αγοράζει σήμερα το σκληρό σιτάρι η ΕΑΣ Βόλου, κίνηση η οποία δίνει ένα θετικό στίγμα για την εξέλιξη της αγοράς του προϊόντος το επόμενο διάστημα, θέτοντας παράλληλο εμπόδια στο σχεδιασμό του ιδιωτικού εμπορίου που επιχειρεί να βάλει χαμηλότερα τον πήχη της αφετηρίας.

Με 19 λεπτά κλειστά παραλαβές σκληρού από την ΕΑΣ Βόλου

1
0

Πληροφορίες μάλιστα του AgroNews και της εφημερίδας Agrenda αναφέρουν ότι «επίλεκτα» μέλη που αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα στον κλάδο των σιτηρών, συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Καμένα Βούρλα με αντικείμενο, αφενός την ανταλλαγή απόψεων και αφετέρου τον συντονισμό της δράσης, στην κατεύθυνση φυσικά της «συγκράτησης» των τιμών παραγωγού. Λέγεται ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε το σύνολο της «αφρόκρεμας» των δραστηριοποιούμενων στη συγκεκριμένη αγορά, δηλαδή, μυλωνάδες, έμποροι και μεταποιητές. 

Το εμπόριο βλέπει ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φέτος υπάρχουν προϋποθέσεις να βγουν λεφτά από το εμπόριο, ειδικά στο σκληρό σιτάρι. Η αγορά προέρχεται από μια κακή χρονιά που κράτησε τις τιμές χαμηλά, ενώ η νέα εμπορική περίοδος δείχνει ιδιαίτερα θετικά σημάδια στο πεδίο της ποιότητας, κάτι που αποτελεί παρακαταθήκη για τη διάθεση του προϊόντος ακόμα και σε απαιτητικές αγορές, όπως για παράδειγμα της Ιταλίας. Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τα σκληρά γράφουν χαρακτηριστικά που δείχνουν πολύ καλό χρώμα, ειδικό βάρος 78-84 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 13 και 14%.

Αυτά έκαναν τον έμπειρο συνεταιριστή Νικήτα Πρίντζο να πάρει την ευθύνη και να κόψει τιμή στα 19 λεπτά το κιλό με άμεση πληρωμή (στην πλάστιγγα), ενώ για τους παραγωγούς που βλέπουν περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης υπάρχει και η δυνατότητα προκαταβολής στα 16 λεπτά και εκκαθάριση τη στιγμή που εκείνοι θα επιλέξουν. 

 

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ Βόλου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σιτάρια, τα οποία παραλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του στα σιλό Στεφανοβίκειου και στον Άγιο Δημήτριο Μαγνησίας θα πληρωθούν με τις κατωτέρω τιμές:

1. Προκαταβολή 16 λεπτά το κιλό για όσους επιθυμούν να γίνει εκκαθάριση με την πώληση αυτών

2. Με τιμή κλειστή 19 λεπτά το κιλό σήμερα.

Η πληρωμή γίνεται άμεσα στους παραγωγούς κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου.

Προκαταβολή 10 λεπτά από την Ένωση Τρικάλων
Μια μέρα αργότερα και η Ένωση Τρικάλων ανακοίνωσε ότι παραλαμβάνει σκληρό σιτάρι με προκαταβολή 10 λεπτά το κιλό, ενώ η τιμή για το κιρθάρι καθορίστηκε στα 18 λεπτά το κιλό, με άμεση πληρωμή.

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς ότι παραλαμβάνει κριθάρι, σκληρό και μαλακό σιτάρι στα εξής σημεία συγκέντρωσης:

1. AGROVIZ (ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας). Τηλ. 24310-72489.

2. Μεγαλοχώρι (Συγκρότημα Εκκοκκιστηρίου). Τηλ.24310-22911

3. Μεγάρχη (Συγκρότημα Μεγάρχης). Τηλ. 24310-86480.

4. Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας (Εκκοκκιστήριο Ν. Μοναστηρίου). Τηλ: 22320-71491.

Για το κριθάρι με πρόταση του προέδρου Αχιλλέα Λιούτα και νέα απόφαση του Δ..Σ. η τιμή καθορίστηκε στα 18 λεπτά το κιλό. Οι πληρωμένες είναι άμεσες.

Στα σιτηρά δίνεται προκαταβολή 10 λεπτά το κιλό με την παράδοση του προϊόντος και εξόφληση με την οριστικοποίηση της τιμής. Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα ανοιχτής τιμής μέχρι τον Αύγουστο και κλείσιμο αυτής με την ισχύουσα τιμή εκείνης της περιόδου.

 








Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία