BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ρωσία, Ουκρανία αυξάνουν τα αποθέματα ελαιούχων σπόρων

Η παγκόσμια παραγωγή ελαιούχων σπόρων για την περίοδο 2018/19 αναμένεται να αγγίζει τους 603,1 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης των 10,5 εκατ. τόνων σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει η τελευταία έκθεση του USDA.

Στα χαμηλά 100 ετών η σπορά σιτηρών στις ΗΠΑ το 2018-2019

5
0
Ωστόσο η μειωμένη παραγωγή ελαιοκράμβης δεν επιτρέπει την ανάδειξη στο συνολικό αριθμό όγκου των ελαιούχων σπόρων, της σημαντικής αύξησης της παραγωγής στη σόγια, τον ηλίανθο και τα φιστίκια, μια αύξηση που αφορά κυρίως στην παραγωγή των ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά στον ηλίανθο, η παραγωγή ηλίανθου στην Ευρώπη είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, αφού ευνοήθηκε σύμφωνα με την έκθεση του USDA, από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές της ηπείρου. Την ίδια στιγμή η παραγωγή της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ηλίανθο φαίνεται πως ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες τις τελευταίες εβδομάδες.
Γενικά η παραγωγή ελαιούχων σπόρων παγκοσμίως είναι αυξημένη φέτος, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση είναι περισσότερο συγκρατημένη, γεγονός που οδηγεί σε μια αύξηση των τελικών αποθεμάτων στα προϊόντα αυτά κατά 8,3 εκατ. τόνους, φτάνοντας τους 119,9 εκατ. τόνους.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία