BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Διάθεση σπόρων λαχανικών σε μικροκαλλιεργητές

Το Τμήμα Λαχανοκομίας του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, γνωστό και ως Ελληνική Γεωργική Σχολή για να ενισχύσει την προσπάθεια πολλών μικροκαλλιεργητών, να καλλιεργήσουν τις παραδοσιακές ποικιλίες των λαχανικών μας, διαθέτει σπόρους λαχανικών σε μικροσυσκευασίες σε χαμηλή τιμή.

Διάθεση σπόρων λαχανικών σε μικροκαλλιεργητές

2
2

Την ίδια ώρα, το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος θα δίνει στους ενδιαφερομένους πρακτικές οδηγίες για τη σωστή καλλιέργειά τους.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παραγωγοί και καταναλωτές στρέφονται στην παραγωγή και στην κατανάλωση παραδοσιακών λαχανικών. Η διαιτητική αξία αυτών των λαχανικών που ανέθρεψαν την προπολεμική γενιά, υποτιμήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες γιατί δόθηκε μεγαλύτερη αξία στην εμφάνισή τους.
Η επιλογή αυτή αμφισβητείται τελευταία, και χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι παραγωγοί και καταναλωτές στρέφονται στα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι παραδοσιακές ποικιλίες των λαχανικών παράγουν προϊόντα καλής ποιότητας, τα οποία ικανοποιούν τις συνήθειες των καταναλωτών, καθιερώθηκαν στη συνείδησή τους και παρά τον περιορισμό τους στην καλλιέργεια από τα υβρίδια, επανέρχονται στα χωράφια μας γιατί παράγουν ποιοτικότερα προϊόντα.
Το πρώην ΕΘΙΑΓΕ και σήμερα ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, και ειδικότερα το Τμήμα Λαχανοκομίας του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, γνωστό και ως Ελληνική Γεωργική Σχολή, διατηρεί παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, κολοκυθιάς, λαχανοκομικού φασολιού, μπάμιας, αρακά, λαχανοκομικού τεύτλου και σπανακιού.
Πολλές από αυτές είναι συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά περιοχών της βόρειας Ελλάδας όπως: μελιτζάνα “Λαγκαδά”, “Θρακιώτικο πεπόνι”, μπάμια “Πυλαίας”, καρότο “Νέας Μαγνησίας”, κολοκυθάκι “Βασιλικών”, τομάτα “Μακεδονία”, Φασολάκι “Ζαργάνα Χρυσούπολης” κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: Δρ Φ. Μπλέτσος, Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Β. Ελλάδας, Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 471110

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

01-08-2017 09:42Βασιλική Καλακωνα

Καλημέρα, ενδιαφέρονται για οτι σπόρο παραδοσιακό όχι ιβριδιο...μπορείτε να μου πείτε αν υπαρχουν κ τιμή ευχαριστώ

Απάντηση

24-06-2013 23:00κιριακοσ

eimai idiotis .kai endiaferome gia to spiti gia ntomates karampola ellhnikes .6981962035.tipota se ebridio

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία