BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Μέχρι 4,25 σκαρφάλωσε το ελαιόλαδο στη Λακωνία

Πρωτόγνωρη ζήτηση γνωρίζει το έξτρα παρθένο χαµηλής οξύτητας (έως 5 γραµµές) στη Λακωνία, όπου η παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου είναι σηµαντική ακόµα και φέτος που ο δάκος έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Μέχρι 4,25 σκαρφάλωσε το ελαιόλαδο στη Λακωνία

5
0
Ενδεικτικό της ζήτησης είναι το γεγονός ότι κλείνονται συµβόλαια πριν τη µεταφορά των ελιών στο ελαιοτριβείο και την έκθλιψή τους και οι τιµές των τελευταίων προσφορών (16 Νοεµβρίου) ήταν στα 4,25 ευρώ το κιλό (για 27-28 τόνους Αθηνοελιάς 3,5 γραµµών του Α. Σ. Αγ. ∆ηµητρίου Μονεµβασιάς)

Αυτή η άνοδος των τιµών από την 2η εβδοµάδα του Νοεµβρίου, η οποία έκλεισε στα 4,10 ευρώ το κιλό δεν έχει παρουσιαστεί πάλι τα τελευταία χρόνια, επισηµαίνουν συντελεστές του κλάδου, προσθέτοντας ότι µόνο το 2005 οι τιµές είχαν ξαναβρεθεί στα παραπάνω επίπεδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι χαρακτηριστικό της σεζόν είναι ότι το κριτήριο των εµπόρων είναι η χαµηλή οξύτητα. 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας μαζί με το περιοδικό Fresher.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία