BACK TO
TOP

Βαμβάκι

papadogianis_M_3_5

Αναµφισβήτητα το βαµβάκι έχει υπερ-αποδώσει χρηµατιστηριακά, σηµειώνοντας νέα υψηλά δωδεκαµήνου, ενώ παράλληλα άλλα εµπορεύµατα (π.χ. δηµητριακά) βρίσκονται υπό πίεση.

papadogianis_M_3_5

Οι χρηµατιστηριακές τιµές όχι µόνο έσπασαν την αντίσταση των 85 σεντς, αλλά µε σχετική ευκολία και χωρίς υπερβολές στις συνεδριάσεις ξεπέρασαν και τα 87 σεντς ανά λίµπρα, επίπεδο που αποτελούσε το πάνω όριο του προηγούµενου εύρους τιµών.

papadogianis_M_3_5

Η τελευταία έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος του USDA ήταν πτωτική για τις τιµές, καθώς µείωσε περαιτέρω την εκτίµηση κατανάλωσης ίνας, µικραίνοντας ακόµα περισσότερο το έλλειµα παγκόσµιας διαθεσιµότητας βάµβακος.

papadogianis_M_3_5

Πάνω που πήγαινε να ανοίξει η αγορά µε τις δουλειές που σηµειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Μεσογειακοι δρόµοι βάµβακος», οι αγοράστες ξανακάναν πίσω φοβούµενοι το χρηµατιστηριακό γύρισµα.

papadogianis_M_3_5

Βιώνουµε ένα crash test µακροοικονοµικών στοιχείων που επηρεάζουν όλα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων µε τα θεµελιώδη στοιχεία πάνω στο βαµβάκι. Από τη µία η γενικευµένη εικόνα της παγκόσµιας οικονοµίας δεν είναι υποσχόµενη, µε πολλά ανοιχτά µέτωπα, από τον πληθωρισµό των τροφίµων µέχρι τους πολέµους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία