BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εύκολα τα 50 λεπτά στο βαμβάκι

Μεγάλες αποδόσεις και υψηλή ποιότητα φέρνουν σε πλεονεκτική θέση την εγχώρια παραγωγή βάμβακος που βλέπει το ξεκίνημα της φετινής αγοράς στα 50 λεπτά το κιλό (για το σύσπορο) και τη διαπραγμάτευση να περιορίζεται στα μεταφορικά (2-3 λεπτά το κιλό).

Εύκολα τα 50 λεπτά στο βαμβάκι

1
0

Ενδελεχές ρεπορτάζ του AgroNews στην περιοχή της Κωπαίδας και στον Θεσσαλικό κάμπο επιβεβαιώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων για δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της φετινής παραγωγής, γεγονός το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την εξέλιξη των τιμών παραγωγού μέχρι το τέλος της εμπορικής περιόδου. 

Σημειωτέον ότι οι επιχειρήσεις με ειδικό βάρος στον κλάδο αποφεύγουν φέτος να ακολουθήσουν την πεπατημένη των ανοιχτών τιμών και διαβεβαιώνουν για την απόφαση να κινηθούν με τιμή ημέρας, ακολουθώντας διακριτικά την εικόνα της διεθνούς αγοράς.

Η πολιτική αυτή ερμηνεύεται ως σαφής πρόβλεψη από την πλευρά των εκκοκκιστών ότι η αγορά θα ακολουθήσει ανοδική πορεία, γι’ αυτό και επιδιώκεται η έγκαιρη κατοχύρωση της τιμής παραλαβής του προϊόντος από τους παραγωγούς.

Σαν αρνητική παράμετρος στη διαμόρφωση της τιμής παραγωγού, καταγράφεται φέτος η πίεση που ασκείται στην τιμή του βαμβακόσπορου που πάει για ζωοτροφή, κυρίως εξ αιτίας της χαμηλής τιμής του καλαμποκιού, αν και πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για μια επί πλέον ενίσχυση που θα δοθεί φέτος στα βαμβάκια που προέρχονται από πιστοποιημένο σπόρο. 

Οι παραλαβές της  ΕΑΣ Τρικάλων

Στις πρώτες παραλαβές βαμβακιού προχώρησε η ΕΑΣ Τρικάλων στο ενωσιακό εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου, με ανοιχτή τιμή και προκαταβολή στα 40 λεπτά το κιλό συν δύο λεπτά επιπλέον για τα μεταφορικά και με κλειστή τιμή στα 45 λεπτά το κιλό συν 2 λεπτά για τα μεταφορικά.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Αχιλλέας Λιούτας αναφέρεται ότι η πληρωμή γίνεται τοις μετρητοίς.


Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις στην αγορά βάμβακος στο ειδικό αφιέρωμα της
Agrenda του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία