BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Με τιμή στα 51 λεπτά το κιλό αγοράζει βαμβάκι η ΕΑΣ Τρικάλων

Προς 51 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήριά της, στο Μεγαλοχώρι και στα Σερβωτά, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η πληρωμή στους βαμβακοκαλλιεργητές γίνεται τοις μετρητοίς και η τιμή ισχύει για βαμβάκι που παραδίδεται στα εκκοκκιστήρια.

Με τιμή στα 51 λεπτά το κιλό αγοράζει βαμβάκι η ΕΑΣ Τρικάλων

1
0

Επιπλέον, η Ένωση σημειώνει ότι υπάρχει και η δυνατότητα οι παραγωγοί να αφήσουν ανοιχτή την τιμή. (Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24310-55421, 24410-51146.)

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις κινούνται γύρω από τα 50 λεπτά το κιλό (συν τα μεταφορικά) και μόνο οι επιχειρήσεις Καραγιώργου μένουν πίσω, στα 48 λεπτά το κιλό.

Άλλωστε, «λεπτή φάση» διέρχονται οι φετινές διαπραγματεύσεις στην αγορά του σύσπορου βάμβακος με τη δυναμική των πραγμάτων να δίνει ανοδική ώθηση στις τιμές παραγωγού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους αδελφούς Δοντά να φορτώνουν με 52 λεπτά (παραδοτέο στο εκκοκκιστήριο), υποκινούμενοι τόσο από τις υψηλές αποδόσεις της φετινής παραγωγής σε ίνα, όσο και από το περιθώριο κινήσεων που τους δίνει πλέον η μείωση του ενεργειακού κόστους, δηλαδή της μείωσης της τιμής του ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Τα νέα από την αγορά δείχνουν τους εκκοκκιστές να μην ακολουθούν ενιαία γραμμή στην τιμή με την οποία παραλαμβάνουν, καθώς η ζήτηση για το προϊόν παραμένει ζωηρή και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός δείχνει έντονος.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστικών και Εξαγωγέων Βάμβακος αλλά και τους εκτός αυτής έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα», ακολουθώντας διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, «παίζοντας» πολύ μάλιστα με τα μεταφορικά, τις μεσιτείες (βαμβακοσυλλεκτικές) και τις Ομάδες Παραγωγών.

Έτσι, οι πληροφορίες θέλουν την τιμή που θα πληρωθεί το βαμβάκι για την Ομάδα Παραγωγών από τα Βάγια της Βοιωτίας να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα 55 λεπτά το κιλό, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση οδηγείται η διαπραγμάτευση και των μελών της Ομάδας Παραγωγών της Δράμας.

Οι πληροφορίες θέλουν σήμερα το βράδυ σε σύσκεψη τα μέλη της Ομάδας (περί τα 12.000 στρέμματα ή 5.000 τόνους) να μένουν πεισματικά σ’ αυτή την τιμή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία