BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πάνω από τα 90 σεντς οι τιμές στο βαμβάκι το 2014

Ισχυρή δυναμική για νέες ανοδικές τάσεις στη χρηματιστηριακή αγορά του βαμβακιού μέχρι και τις αρχές του 2015 προβλέπει η επενδυτική Macquarie, στην τελευταία έκθεση της. Σύμφωνα με την μελέτη, η Κίνα αναμένεται να συνεχίσει να αγοράζει προϊόν από τους κινέζους αγρότες σε τιμές που ισοδυναμούν με 150 σεντς ανά λίμπρα, σχεδόν διπλάσιες από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές.

Το χαμηλό δολάριο δεν στήριξε το βαμβάκι

4
0

«Τα θεμελιώδη στοιχεία υποδεικνύουν πως η νέα εμπορική σεζόν θα μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, συνεχίζοντας την καλή παρουσία τους, με τις τιμές πάνω από τα 90 σεντς», αναφέρει η αναλύτρια και συντάκτρια της μελέτης, Κόνα Χακ. Η δέσμευση της Κίνας να συνεχίσει το πρόγραμμα αγορών για μια ακόμη χρονιά, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για το βαμβάκι της διεθνούς ελεύθερης αγοράς, περιορίζοντας τα αποθέματα εκτός Κίνας σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είναι γενικά αποδεκτό πως η εφαρμογή του προγράμματος στήριξης των βαμβακοπαραγωγών από την Κίνα για μια ακόμη χρονιά, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων της. Ωστόσο εκτιμάται πως ο κύριος στόχος της Κίνας είναι η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών, κάτι που φαίνεται να το έχει καταφέρει. Εξάλλου εκτιμάται πως μια χώρα η οποία έχει στην κατοχή της περί το 60% των παγκοσμίων αποθεμάτων βαμβακιού, θα προσπαθούσε να επηρεάσει την παγκόσμια αγορά περισσότερο με μια άνοδο των τιμών κοντά στα επίπεδα που πληρώνει για να αγοράσει από τους παραγωγούς της, παρά να τις δει να υποχωρούν, απαξιώνοντας έτσι το προϊόν της.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά του βαμβακιού στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία