BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Άμεση εξόφληση των τευτλοπαραγωγών ζητά η Ραχήλ Μακρή

Να λάβει άμεσα όλαα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ για την καμπάνια του 2014 και, επιπλέον, να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να αποφασίσουν για την καλλιέργεια της τρέχουσας χρονιάς ζητάει με ερώτησης που κατέθεσε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη η συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, Ραχήλ Μακρή.

1
0

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Πληρωμή υποχρεώσεων Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης προς τευτλοπαραγωγούς του αγροτικού συνεταιρισμού Εορδαίας και τους  μεταφορείς του νομού Κοζάνης»       

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 κατατέθηκε η με αριθμ πρωτ 2490 Αναφορά σχετικά με την πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης προς τους τευτλοπαραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στην με αριθμ πρωτ 142/5-12-14 απάντηση της στην ανωτέρω αναφερόμενη Αναφορά υποστηρίζει ότι: «Για τη φετινή χρονιά, από 4.9.2014 έχουμε υποβάλλει στην πιστώτρια Τράπεζα αίτημα χρηματοδότησης και αναμένουμε την απόφασή της. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο και τις συμβάσεις που έχει συνάψει η Ε.Β.Ζ. Α.Ε…»

Οι τευτλοπαραγωγοί καθώς οι μεταφορείς του Νομού Κοζάνης όπως με ενημερώνουν με σχετικές επιστολές τους ότι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα που αγγίζει τους 5 μήνες.

Πέραν τούτου ενώ οι τευτλοπαραγωγοί πρέπει να αποφασίσουν για την επόμενη καλλιέργεια τους εντός του Μαρτίου δεν έχουν λάβει καμία υπεύθυνη απάντηση για την μελλοντική έγκαιρη κάλυψη των υποχρεώσεων της ΕΒΖ καθώς δεν είναι δυνατόν να στηρίξουν για άλλη μια φορά την ΕΒΖ, η οποία τους χρωστά το αντίτιμο της παραγωγής για τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Λαφαζάνη, όπως αυτές αποδίδονται στον τύπο, το επιχείρημα καθυστέρησης χρηματοδότησης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον καθώς εξασφαλίστηκε ποσό 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν παραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς…

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.  Υπουργός:

1.                               Πότε θα καταβληθούν τα χρωστούμενα ποσά στους τευτλοπαραγωγούς;

2.                              Θα υπάρξουν άμεσες εξασφαλίσεις προς τους τευτλοπαραγωγούς προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη καλλιέργεια τους

3.                              Πότε θα καταβληθούν τα χρωστούμενα ποσά στους μεταφορείς;"

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία