BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Νέες συνεργασίες βαμβακοπαραγωγής για τη Bayer

Συνεργασία με πέντε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, θα έχει φέτος η Bayer στο πλαίσιο του προγράμματος CFS για την εγχώρια βαμβακοπαραγωγή.

Σύστημα Προειδοποιήσεων για τη φυτοπροστασία της Βαμβακοκαλλέργειας

1
0

Οι φετινές συνεργασίες επεκτείνονται σε πέντε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, καθώς στους συνεργάτες  «ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ», «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» και «ΒΙΟΛΑΡ» προστίθενται  φέτος η «Ε.Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» και η «Κ.Β. ΜΑΡΚΟΥ Α.Ε.Β.Ε.». Φορέας υλοποίησης του προγράμματος παραμένει η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ και φορέας έλεγχου της όλης διαδικασίας η Q-CERT.

Να σημειωθεί, πως το καινοτόμο πρόγραμμα «Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» της Bayer, συνεχίζει δυναμικά τη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του. Οι μέχρι στιγμής συνεργάτες εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την πρώτη πιλοτική προσπάθεια και έθεσαν ψηλά τον πήχη του προγράμματος για την τρέχουσα χρονιά. Ο στόχος που τέθηκε για το 2016 ήταν να τριπλασιαστούν οι 8.500 πιστοποιημένες CSF μπάλες που  παρήχθησαν το 2015.

Τον ίδιο ενθουσιασμό εκδήλωσαν για το πρόγραμμα και οι τοπικοί αντιπρόσωποι διεθνών οίκων εμπορίας βαμβακιού, οι οποίοι εμπορεύθηκαν τις πρώτες παραγόμενες ποσότητες πιστοποιημένου βαμβακιού μέσα από το πρόγραμμα CSF.

Η πραγματική ενθάρρυνση για το πρόγραμμα, ωστόσο, προέρχεται από τους ίδιους τους βαμβακοπαραγωγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αφού όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Tο πρόγραμμα CSF  θέτει έναν στόχο και δίνει μια προοπτική στην παραγωγή μας».

 H Bayer αναμένει η  δεύτερη και καθοριστική χρονιά του προγράμματος,  να επιφέρει την απαραίτητη και ικανοποιητική ποσότητα παραγόμενου προϊόντος, ώστε το τελικό προϊόν CSF/Greek Cotton να αναγνωριστεί στην αγορά βαμβακιού ως ένα νέο, ποιοτικά διαφοροποιημένο, ελληνικό  και  επώνυμο προϊόν.

 Επιπλέον για τη φετινή χρονιά, παράλληλα με το πρόγραμμα CSF, η Bayer θα διερευνήσει τη δυνατότητα  παραγόμενης αξίας στην αλυσίδα της μεταποίησης του ελληνικού βαμβακιού, μέσα από τη συνεργασία της με τοπικές επιχειρήσεις  νηματοποίησης, κλωστοϋφαντουργίας και κατασκευής ενδυμάτων.

Στόχος και όραμα του προγράμματος CSF παραμένει η μεγιστοποίηση οφέλους για τον Έλληνα βαμβακοπαραγωγό, μέσα από συνέργιες με την αλυσίδα μεταποίησης και την εφαρμογή παραγωγικής διαδικασίας που θα είναι βασισμένη σε  καινοτόμα και ευρέως αποδεκτά πρωτόκολλα βιώσιμων γεωργικών πρακτικών,  έτσι όπως απαιτούν οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις.    

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία