BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Αξιολόγηση ποικιλιών βάμβακος προωθεί η Βάθη

Σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την αξιολόγηση εμπορικών ποικιλιών, που αφορούν το βαμβάκι, ανέφερε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Στήριξη της κτηνοτροφίας και άμεσα ζητά ο Κόκκαλης

2
0

Παράλληλα τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η στήριξη του βάμβακος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσούλας Κατσαβριά –Σιωροπούλου βουλευτού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί με ποια μέτρα θα ενισχυθεί η καλλιέργεια βάμβακος, καθώς το 2016, όπως είπε, υπήρξε μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κατά περίπου 200.000 στρέμματα, ο υφυπουργός τόνισε πως «Ελλάδα και Ισπανία είναι από τις πρώτες χώρες στην παραγωγή βάμβακος».

Υποστήριξε πως υπάρχουν περίπου 80.000 παραγωγοί στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, που παράγουν το προϊόν αυτό.

Σημείωσε ωστόσο ότι μειονεκτήματα της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι το κόστος παραγωγής και η πανσπερμία ποικιλιών.

Παράλληλα τόνισε ότι πριν τρεις ημέρες υπογράφηκε υπουργική απόφαση για την οργάνωση των Ομάδων Παραγωγών και πλέον «δίνεται η δυνατότητα να προαχθεί το βαμβάκι, που υπήρξε ναυαρχίδα των προϊόντων, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20».

Στο νομό Καρδίτσας, σημείωσε η τοπική βουλευτής από την πλευρά της, «παρατηρείται συνεχής μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γεγονός που έχει  οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις, επηρεάζει την ανακατανομή των υπόλοιπων μεγάλων καλλιεργειών, οι οποίες και αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Το υψηλό κόστος παραγωγής και την αδυναμία στην τυποποίηση λόγω της ανομοιομορφίας από την πανσπερμία ποικιλιών που χρησιμοποιούνται και υποβαθμίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος», κατέληξε η βουλευτής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία