BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Με κοινή γραμμή οι εκκοκκιστές για καλύτερη τιμή στο ποιοτικό βαμβάκι

Από το στρατόπεδο των εκκοκκιστών δείχνει να περνάει αυτήν τη φορά η ευθύνη για την αναδιοργάνωση του κλάδου του βάµβακος, µε στόχο την ενίσχυση της ζήτησης για το προϊόν στις διεθνείς αγορές και την ταυτόχρονη βελτίωση της οικονοµικής θέσης του παραγωγού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να πυκνώνουν οι επαφές µεταξύ των συντελεστών του κλάδου, έτσι ώστε οι βαµβακοκαλλιεργητές να πεισθούν τόσο για την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών βάµβακος, όσο και για την προσαρµογή των καλλιεργητικών µεθόδων στις προδιαγραφές που επιβάλλουν οι αγοραστές.

Με κοινή γραμμή οι εκκοκκιστές για καλύτερη τιμή στο ποιοτικό βαμβάκι

1
0

Η κλιµάκωση της τιµής του σύσπορου βάµβακος µε βάση τις ποιότητες (υγρασία, χρώµα, µήκος και αντοχή ίνας) που παραδίδει ο παραγωγός και η οµογενοποίηση των παρτίδων εκκοκκισµένου µε βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συνιστούν την ενδεικνυόµενη οδό για τη θωράκιση της εικόνας και τη διαµόρφωση υπεραξίας στην εγχώρια παραγωγή. Το θέµα είναι, όλοι οι εκκοκκιστές να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόµο.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν, ότι τυχόν παράταση της παθητικής στάσης µε την οποία αντιµετωπίζονται εδώ και χρόνια τα θέµατα, οδηγούν µε µαθηµατική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της βαµβακοκαλλιέργειας και την κατάρρευση του κλάδου. Το µήνυµα έχουν πάρει πάντως και οι οι επιχειρήσεις του τοµέα των εισροών, µε τις σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις να κινούνται δραστήρια σε «δέσµες» σπόρων και ποικιλιών µε κοινά χαρακτηριστικά και ενιαία ταυτότητα. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στα περίπτερα όλης της χώρας, αποκλειστικά μαζί με ένθετα για την ασφάλιση των αγροτών, τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2017 και την καλλιέργεια βαμβακιού

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία