BACK TO
TOP
Βαμβάκι

EUROCERT μοναδικός φορέας πιστοποίησης ISCC βάμβακος

Με την πιστοποίηση ISCC, οι παραγωγοί αποδεικνύουν την αειφορία της καλλιέργειάς τους.

EUROCERT μοναδικός φορέας πιστοποίησης ISCC βάμβακος

0
0

Το International Sustainability and Carbon Certification (ΙSCC) αναγνώρισε την εταιρεία EUROCERT ως το μοναδικό φορέα πιστοποίησης των βαμβακοπαραγωγών και των μονάδων επεξεργασίας βάμβακος.

Η EUROCERT αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό φορέα διαπιστευμένο στις Πιστοποιήσεις International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) των βαμβακοπαραγωγών και των μονάδων επεξεργασίας βάμβακος στην Ελλάδα. Με την πιστοποίηση ISCC, οι παραγωγοί αποδεικνύουν την αειφορία της καλλιέργειάς τους και μπορούν να απευθυνθούν σε όλες τις αγορές όπως τα βιοκαύσιμα, τα τρόφιμα, τις ζωοτροφές και τον ρουχισμό. Τα κριτήρια της περιβαλλοντικής και κοινωνικής Αειφορίας θέτονται σε ένα υψηλό επίπεδο με υποχρεωτική ιχνηλασιμότητα στην προμηθευτική αλυσίδα και υπολογισμό των εκπομπών αερίου θερμοκηπίου.

Στις μέρες μας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση βαμβακοπαραγωγής στην Ευρώπη και στις δώδεκα κορυφαίες όλου του κόσμου. Η παραγωγή βάμβακος έχει μεγάλη εθνική σημασία για τη χώρα μας και μετράει πάνω από 8% του συνολικού αγροτικού εισοδήματος. Αν και το βαμβάκι χρησιμοποιείται κυρίως για ύφασμα, ο βαμβακόσπορος που παραμένει μετά την επεξεργασία, χρησιμοποιείται στην παραγωγή ζωικής τροφής. H Πιστοποίηση της ελληνικής βαμβακοπαραγωγής με το Πρότυπο ISCC αποτελεί μέρος του ταξιδιού προς την Αειφορία και απαντάει στο κάλεσμα του Πρίγκιπα Κάρολου και των μεγαλύτερων βιομηχανιών ενδυμάτων που την έχουν ενστερνιστεί.

O κ. Νίκος Κούλας, Συντονιστής Επιθεωρητής της EUROCERT, αναφερόμενος για τις νέες υπηρεσίες πιστοποιήσεων ISCC δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικές οι πιστοποιήσεις ISCC για την γενικότερη ανάταση της ελληνικής παραγωγής βάμβακος γιατί αποδεικνύουν την  αξιοπιστία, τη διαφάνεια και την αειφορία της κάθε εταιρίας, ενώ επίσης δηλώνουν ότι οι εταιρείες ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές με την ελάχιστη επίπτωση στο περιβάλλον».

 

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα δομικα προϊόντα, η βιομηχανία, τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός,η ενέργεια, και η ναυτιλία.

Η EUROCERT αποτελεί τον εμπνευστή του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που πιστοποιεί την ελληνικότητα της ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και έχουν παρουσία στο ελληνικό λιανεμπόριο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία