BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Τι βλέπει μια ολόκληρη κυβέρνηση και δαιμονοποιεί τη φαρμακευτική κάνναβη

Τη λειτουργία κάθετων µονάδων παραγωγής, επεξεργασίας και µεταποίησης κάνναβης για φαρµακευτική χρήση, σε µια έκταση 4 στρεµµάτων κατ΄ελάχιστο προβλέπει νοµοσχέδιο που κατέθεσαν στη Bουλή τα συναρµόδια υπουργεία, µεταξύ αυτών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Τι βλέπει μια ολόκληρη κυβέρνηση και δαιμονοποιεί τη φαρμακευτική κάνναβη

3
0

Τις βασικές γραµµές του σχεδίου, που θα τεθεί σε επεξεργασία τις επόµενες ηµέρες στις αρµόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές περιέγραψαν οι αρµόδιοι υπουργοί σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το µεσηµέρι της Τετάρτης, στο µέγαρο της ΕΣΗΕΑ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που συµµετείχε στην επεξεργασία του, «µε το πλαίσιο θα µπορούν νόµιµα οι αγρότες να καλλιεργήσουν κάνναβη για φαρµακευτικούς σκοπούς, σε καθετοποιηµένες µονάδες».

«Το σχέδιο προβλέπει τη λειτουργία κάθετων µονάδων παραγωγής, επεξεργασίας και µεταποίησης του προϊόντος, σε µια έκταση 4 στρεµµάτων µίνιµουµ», σηµείωσε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε πως «η παραγωγή του τελικού φαρµακευτικού προϊόντος, θα γίνεται αποκλειστικά στον ίδιο χώρο, για λόγους ασφαλείας».

Λόγω του µεγάλου κόστους (υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ) για την κατασκευή τέτοιου είδους κάθετης µονάδας, δεδοµένου ότι απαιτείται εξοπλισµός τόσο για την καλλιέργεια, όσο την περίφραξη, αλλά και τη γραµµή της µεταποίησης, από όπου θα βγαίνει το φαρµακευτικό προϊόν, ο υπουργός προέτρεψε τους αγρότες, να το κάνουν «οργανωµένα».

«Το προϊόν δεν θεωρείται καθαρά αγροτικό», τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά προς το κοινό «µην  φανταστείτε ότι θ’ αρχίσουµε να ξεριζώνουµε τα ροδάκινα ξαφνικά για να καλλιεργήσουµε µαζικά κάνναβη».

Βέβαια στην συνέχεια χαρακτήρισε την χώρα µας ιδανική για την καλλιέργεια φαρµακευτικής κάνναβης, από την άποψη ότι «έχει δυνατότητες για µειωµένο κόστος θέρµανσης και µεγάλη ηλιοφάνεια».

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία