BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Κλειδωμένο στο limit up το βαμβάκι, στα 93,21 σεντς ο Ιούλιος

Κλειδωμένο στο limit up βρίσκεται το βαμβάκι, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία στα χρηματιστήρια. Μάλιστα, έσπασε με φόρα τα 90 σεντς για τον Ιούλιο (93,21 σεντς), ενώ τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου έπιασαν για πρώτη φορά τιμή πάνω από τα 90 σεντς.

Κλειδωμένο στο limit up το βαμβάκι, στα 93,21 σεντς ο Ιούλιος

5
0

Η θετική για το ελληνικό βαμβάκια συγκυρία είναι πως το χρηματιστήριο σημειώνει υψηλά και παράλληλα το δολάριο ενισχύεται (τώρα είναι στο 1,1588).

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η φυσική αγορά θα «κάτσει» τώρα, καθώς οι κλώστες το βλέπουν ως «σπέκουλα» το ανοδικό σερί του βαμβακιού.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρηματιστηριακή αγορά, μόλις ανοίξουν το μεσημέρι τα χρηματιστήρια της Αμερικής.

Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα χρηματιστηριακά, υπάρχει ένα μείγμα θετικών ειδήσεων για το βαμβάκι το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνική τάση το βοηθάει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Τα εμπορεύματα (κυρίως το πετρέλαιο) είναι δυναμικά, η κατανάλωση βαμβακερής ίνας ενισχύεται ενώ σε παραγωγή είμαστε ελλειμματικοί. Παράλληλα για λόγους μόλυνσης του περιβάλλοντος υπάρχει η τάση αποφυγής των πολυεστερικών ινών.

Στην αγορά μας, ενισχύεται το χρηματιστήριο και επακόλουθα πέφτει η βάση για τα ανοιχτά συμβόλαια. Πλέον οι αγοραστές δείχνουν ενδιαφέρον με δυσκολία ακόμα και για τα 6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18. Οι εκκοκκιστές αντιλαμβάνονται την άνοδο της αγοράς, εντούτοις μόνο λίγοι έχουν αρχίσει να προσφέρουν χαμηλότερη βάση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία