BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Παραλαβές νωρίτερα στην Ηλεία για να μη σαπίσει η ντομάτα

Δέκα μέρες νωρίτερα για να «σωθεί» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της φετινής παραγωγής βιομηχανικής ντομάτας, που πλήγηκε από τις καιρικές συνθήκες, ανοίγουν φέτος τα εργοστάσια στο νομό Ηλείας.

Παραλαβές νωρίτερα στην Ηλεία για να μη σαπίσει η ντομάτα

3
0

Ήδη, το εργοστάσιο Unilever στην Γαστούνη ξεκίνησε τις παραλαβές των πρώτων ποσοτήτων από τη Δευτέρα 9 του μήνα, ενώ το εργοστάσιο της Κύκνος στα Σαβάλια προγραμματίζει να ξεκινήσει την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Στην παρούσα φάση η παραλαβή θα ξεκινήσει με τις πρώιμες περιοχές, δηλαδή με τους παραγωγούς που καλλιεργούν σε Κουρτέσι και Κάστα Κατακόλου. Είναι οι περιοχές που καλύπτουν το 50% της συνολικής ποσότητας τομάτας που παραδίδονται στα εργοστάσια και είναι οι περιοχές που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ζημιές εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, αρχικά υπολογιζόταν ότι η φετινή παραγωγή θα ξεπερνούσε τους 100.000 τόνους, αλλά τελικά στα εργοστάσια η ποσότητα που θα παραδοθεί δεν θα ξεπεράσει τους 60.000 τόνους, καθώς οι ζημιές φθάνουν στο 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Κύκνος κ. Μανουσάκης επισημαίνει το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρωτοβουλία της εταιρείας να βοηθήσει τον Οργανισμό στην εκτίμηση των ζημιών με την εφαρμογή του δικού του συστήματος άμεσης και ακριβούς αποτύπωσης των εκτάσεων.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της Κύκνος, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για τη φετινή παραλαβή και οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με μικρές αυξομειώσεις.

Για την περίοδο από την έναρξη της παραλαβής μέχρι το τέλος Αυγούστου οι τιμές θα κυμανθούν ως εξής: Για την κατηγορία brix από 4,00 έως 4,69 η τιμή θα είναι από 74 έως 76 ευρώ ο τόνος, από 4,70 έως 5,39 brix η τιμή θα είναι από 82 έως 84 ευρώ ο τόνος και για brix από 5,40 και άνω η τιμή θα είναι από 91 έως 93 ευρώ ο τόνος.

Για το προϊόν που θα παραληφθεί από 1η Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου, οι τιμές θα κυμανθούν ως εξής: Για την κατηγορία brix από 4,00 έως 4,69 η τιμή θα είναι από 76 έως 78 ευρώ ο τόνος, από 4,70 έως 5,39 brix η τιμή θα είναι από 84 έως 86 ευρώ ο τόνος και για brix από 5,40 και άνω η τιμή θα είναι από 93 έως 95 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία