• el|16 Ιανουαρίου 2017 

    Υπέροχη και στην πυκνη για την κορωνέικη

    Καλύτερες επιδόσεις του προσαρµοσµένου σε πυκνές φυτεύσεις ελιάς κλώνου «Κορωνέικη», έναντι της «Arbequina», αναδεικνύουν, µέχρι στιγµής στη Β. Ελλάδα, τα στοιχεία του πειραµατικού ελαιώνα του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος», ανατρέποντας την πεποίθηση περί του αντιθέτου, που έχουν εδραιώσει τα βιβλιογραφικά δεδοµένα άλλων χωρών κι ιδιαίτερα της Ισπανίας.

  • el|16 Ιανουαρίου 2017 

    Βραβεία ελαιολάδου σε έναν απο τους πιο φηµισµένους ελαιώνες του κόσµου

    «Τον καλύτερο πρεσβευτή ενός ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αποτελεί µια βράβευση στην ιδιαίτερη πατρίδα της ελιάς, η οποία αποκτά µε αυτό τον τρόπο ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος». Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα µε βάση την οποία κινήθηκαν οι διοργανωτές του 2ου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) 2017

  • el|16 Ιανουαρίου 2017 

    Έως 67,5 ευρώ η ενίσχυση σε ελαιώνες

    Μέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου αναµένεται να παραµείνουν ανοιχτές οι αιτήσεις για το πρόγραµµα Βιολογικής Γεωργίας, που προβλέπει ενισχύσεις 67,5 ευρώ για τη µετατροπή συµβατικών ελαιώνων σε βιολογικούς. Στα 50,5 ευρώ ετησίως η πριµοδότηση για όσους συντηρούν ήδη βιολογικούς ελαιώνες και θέλουν να εντάξουν τα συγκεκριµένα αγροτεµάχια στο Μέτρο ώστε να αναλάβουν ξανά δεσµεύσεις πενταετίας.

  • el|16 Ιανουαρίου 2017 

    Πάνω δοκιμάζεις, κάτω αγοράζεις στο πρώτο Olive Oil Bar της Ελλάδας

    Το απαιτητικό έργο µύησης των Ελλήνων καταναλωτών µε απλό και µεθοδικό τρόπο στη γνώση, τη σωστή επιλογή, τη γεύση αλλά και την απόλαυση του ποιοτικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου ανέλαβε να φέρει σε πέρας εδώ και λίγο καιρό το πρώτο Olive Oil Bar επί ελληνικού εδάφους.

  • el|16 Ιανουαρίου 2017 
    Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Γιώργος Οικονόμου (αριστερά) μαζί με το Βασίλη Καμβύση (δεξιά), Χημικός, Διεθνώς Διαπιστευμένος Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μέλος Δ.Σ. Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου - ΦΙΛΑΙΟΣ.

    Αποκοιµίζει εκ νέου η καλή τιµή στο ελαιόλαδο

    ∆ύο µήνες τώρα, το 90% του ελαιολάδου άριστης ποιότητας (extra παρθένο µέχρι τρεις γραµµές) φορτώνεται από τη Λακωνία, σε ικανοποιητικές τιµές για τον παραγωγό (4,20 - 4,50 ευρώ το κιλό) και µε προορισµό τους µεγάλους επώνυµους ιταλικούς οίκους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού el.

  • el|13 Ιανουαρίου 2017 

    Κάνουν φούσκες οι υπεραξίες στο ελαιόλαδο

    Τη νέα τάση που διαμορφώνει στην χώρα μας η έλευση των Olive Oil Bars παρουσιάζει στη νέα του έκδοση το περιοδικό El, που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

  • el|17 Οκτωβρίου 2016 

    Ανεβαίνουν οι αξίες στα εύφορα λιοστάσια

    Κινητικότητα στο χρηµατιστήριο αξιών της αγροτικής γης και ειδικά σε περιοχές που προσφέρονται για ελαιοκαλλιέργεια, καθώς οι καλές χρονιές που καταγράφει το ελαιόλαδο, προσθέτουν στο παιχνίδι παλιούς και νέους ενδιαφερόµενους παραγωγούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού el.

  • el|01 Αυγούστου 2016 

    Χωριό και ελαιόλαδο δένουν τη Μινέρβα εδώ και 112 χρόνια με τους παραγωγούς

    Ιστορία και συνέπεια, χωριό και παράδοση, ποιότητα και συνεργασία είναι κάποιες από τις λέξεις κλειδιά που πιστοποιούν τη σχέση της Μινέρβα, µιας εταιρείας µε 112 χρόνια ιστορία στο ελαιόλαδο, µε τους ελαιοπαραγωγούς.

  • el|30 Ιουνίου 2016 

    Έναν αιώνα η Σιούρας Α.Ε. στηρίζει την ντόπια παραγωγή ελιάς

    Ο βασιλιάς της επιτραπέζιας ελιάς από την Αγριά του Βόλου, µε τζίρο 22 εκατ. ευρώ, κλείνει 90 χρόνια δυναµικής παρουσίας στέλνοντας προϊόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη

  • el|28 Ιουνίου 2016 

    Το E-LA-WON δεν είναι µόνο παρθένο ελαιόλαδο είναι και φάρµακο

    Από τις χώρες του µαύρου χρυσού, το Ντουµπάι και το Άµπου Ντάµπι, το καινοτόµο χρυσό ελληνικό ελαιόλαδο, E-LA-WON GOLD, της OLIVELAWON, το οποίο απευθύνεται σε ένα παγκόσµιο κοινό υψηλών καταναλωτικών απαιτήσεων, τώρα βάζει πλώρη για Ρωσία

  • el|27 Ιουνίου 2016 

    Ξέχωρη αγορά προσεγγίζει η αγριελιά που φεύγει με 10 ευρώ

    Με τιµή τριπλάσια από αυτή που καρπώνεται ο παραγωγός για το συµβατικό έξτρα παρθένο µπήκε στο µπουκάλι το ελαιόλαδο αγριελιάς, έπειτα από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισµού Μεσκλών Χανίων, δηµιουργώντας µια ακόµα, πολλά υποσχόµενη, τάση, για το δυναµικό αυτό προϊόν της ελληνικής γης

  • el|14 Ιουνίου 2016 

    Σε ATM’S µπαίνει το επώνυμο ελαιόλαδο

    Πολύτιµη λύση για όσους παραγωγούς, οµάδες, συνεταιρισµούς και ιδιωτικές εταιρείες του χώρου αδυνατούν να προωθήσουν στην αγορά επώνυµο προϊόν µπορεί να αποτελέσουν οι αυτόµατες πωλήσεις

  • el|31 Μαΐου 2016 
    Γιώργος Ντούτσιας, Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς

    Πρώτα θα πιστέψει η Ελλάδα στην ελιά της και μετά θα πείσει όλο τον κόσμο

    Η αναβάθµιση της εικόνας της επιτραπέζιας ελιάς στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό αποτελεί σύµφωνα µε τον πρόεδρό της Γιώργο Ντούτσια, τον βασικό στόχο της αντίστοιχης ∆ιεπαγγελµατικής, που κλείνει µόλις ένα έτος από την αναγνώρισή της, µια εποχή που χρονικά συµπίπτει µε τη διαχείριση του φλέγοντος για τον κλάδο θέµα του ΠΟΠ «Ελιά Καλαµάτας».

  • el|27 Μαΐου 2016 

    Με αποθέματα σύννεφα στην αγορά ελαιολάδου

    Τις παρεμβάσεις που προτείνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την ελληνική αγορά ελαιολάδου αποκαλύπτει στη νέα του έκδοση το περιοδικό El, που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαΐου μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

  • el|24 Φεβρουαρίου 2016 

    Μπαίνουν στα νιτρικά οι ελιές με 46 ευρώ το στρέμμα

    Σε τρεις δράσεις χωρίζεται το νέο Μέτρο για την προστασία του εδάφους από τα νιτρικά για τη νέα περίοδο, με τους ελαιώνες να εντάσσονται, στις δεσμεύσεις για «τη χλωρά λίπανση»

  • el|22 Φεβρουαρίου 2016 

    Μπολιάζουν λαδολιές για να έχουν Καλαµών

    Στροφή από τις παραδοσιακές λαδολιές στη δυναµική καλλιέργεια της επιτραπέζιας Καλαµών, η οποία αθόρυβα αλλά µεθοδικά «χτίζει» µερίδια στις αγορές του εξωτερικού την τελευταία εικοσιπενταετία, καταγράφεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε περιοχές κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές

  • el|15 Φεβρουαρίου 2016 

    Η βρώσιμη ελιά βρίσκει αγορές και ψάχνει καλλιεργητές

    Στην πελατοκεντρική των εξαγωγικών επιχειρήσεων βρώσιµης ελιάς, δηλαδή στο κατά πόσο θα είναι ικανές να φέρουν προϊόντα στο ράφι, που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού και της σύγχρονης εποχής, θα κριθεί µελλοντικά η «µάχη» για τα κοµµάτια της παγκόσµιας πίτας.

  • el|05 Φεβρουαρίου 2016 

    Προ-συμβόλαια ελαιολάδου χτίζει η ζήτηση

    «Το καλοκαίρι του 2015 κλείσαμε περισσότερες προ-συμφωνίες για απορρόφηση ελαιολάδου από Κορωνέικη με παραγωγούς του νομού Λακωνίας, από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό έγινε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως επιχείρηση, αλλά και να βοηθήσουμε οικονομικά τους παραγωγούς», λέει στο El, που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μαζί με την Agrenda, ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στο νομό Λακωνίας, Νίκος Τουτούλης.

  • el|19 Νοεμβρίου 2015 

    Ξεκίνημα από τα ψηλά για το Ελληνικό ελαιόλαδο

    Μία πολύ καλύτερη χρονιά, ακόµα κι από την περσινή, που αποτέλεσε έναυσµα για πολλούς Έλληνες ελαιοπαραγωγούς να αυξήσουν τα στρέµµατά τους, προµηνύεται η φετινή, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα µέρη, όπου έχει αρχίσει η ελαιοσυγκοµιδή.

  • el|13 Νοεμβρίου 2015 

    Με στραβό το κλίμα βάζουν ελιές στο Πακιστάν

    Αν και θέλουν να γευτούν ντόπιο ελαιόλαδο, δύσκολα θα φτάσουν στην... πηγή οι Πακιστανοί, αφού το κλίµα τους δεν ευνοεί υψηλές αποδόσεις. Αυτό δεν τους εµπόδισε, ωστόσο, να ανακοινώσουν νέες φυτεύσεις σε 200.000 στρέµµατα, από τις οποίες µπορεί να προκύψουν εξαγωγικές ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις φυτωριακού υλικού, ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι ήδη η Ιταλία εφαρµόζει ένα πρόγραµµα 10 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευσή τους.