REPORTS
Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ξεχώρισε σε διεθνές επίπεδο για την ποιότητα των ελαιόλαδων της και συγκεκριμένα για το εξαιρετικό προϊόν της, το Sparta Gold,...
Αναζήτηση
Με ταχείς ρυθμούς δείχνει να εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία της ελιάς σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών...
Αυτή την εποχή και μετά τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου ξεκινά και το ετήσιο κλάδεμα των ελαιόδενδρων για τη βελτίωση της καρποφορίας, για τη διαμόρφωση...
Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ξεχώρισε σε διεθνές επίπεδο για την ποιότητα των ελαιόλαδων της και συγκεκριμένα για το εξαιρετικό προϊόν της, το Sparta Gold,...
Σε φάση ρευστής ισορροπίας εισέρχεται η αγορά ελαιόλαδου, µε τις θετικές επιδόσεις της κατανάλωσης να εξουδετερώνουν σε µεγάλο βαθµό τις σοβαρές πιέσεις που δέχονταν...
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε νέα δυναμική τιμών, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας και άλλα τμήματα της...
Κοινές δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση της καλλιέργειας ξεκινούν εφεξής η Syngenta Hellas και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με στόχο την αρωγή του Έλληνα παραγωγού...
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος του σχεδίου αναγέννησης των ελαιόδεντρων που έχουν πληγεί από το βακτήριο Xylella fastidiosa...
Στο δίκτυο παγίδων φερομόνης πρώιμων περιοχών η πτήση των ακμαίων της ανθόβιας γενιάς του πυρηνοτρήτη εξελίσσεται με αξιόλογους πληθυσμούς. Οι ειδικοί του Περιφερειακού Κέντρου...
Παράγοντες όπως η φυτική βιοποικιλότητα, οι ακραίες µεταβολές σε θερµοκρασία - υγρασία και οι καλλιεργητικές τεχνικές διαταράσσουν την ισορροπία µεταξύ των εντόµων και των...
Στους ρυθµούς της κατακόρυφης ισπανικής διόρθωσης δείχνει να εισέρχεται η ελληνική αγορά ελαιολάδου, σε µια εµπορική συνθήκη που µπορεί να δικαιολογεί περιθώρια για µια...
Μόλις το 15% της ελιάς χρησιμοποιείται για την παρασκευή ελαιολάδου, με το υπόλοιπο 85% να απορρίπτεται ως απόβλητα. Ωστόσο, η ισραηλινή start-up PhenOlives έχει...
Ελαιόλαδα όμορφα αρωματικά στη μύτη, κομψά και απαλά στο στόμα και γεμάτα χαρακτήρα δίνει η ιστορική ποικιλία Κονσερβολιά, η κύρια χρήση της οποίας όμως...