Παράγεται από την ποικιλία Κονσερβολιά Άρτας από οικογενειακό ξηρικό ελαιώνα άνω των 100 ετών, που αναπτύσσεται σε λοφώδη περιοχή στα 330 µ. Η ελαιοποίηση γίνεται αυθηµερόν µε τη συγκοµιδή µε τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, ενώ η εµφιάλωση πραγµατοποιείται εφόσον «ηρεµήσει» το ελαιόλαδο και χωρίς φίλτρα. Σηµειώνεται ότι το Julia ήταν το ένα από τα δύο ελληνικά ελαιόλαδα που κατέκτησαν ∆ιπλό Χρυσό µετάλλιο στον φετινό Athena IOOC και του απονεµήθηκε η διάκριση του Καλύτερου Ελληνικού Ελαιολάδου.
REPORTS
Το Julia EVOO από Κονσερβολιά στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός
Υψηλή συγκέντρωση σε πολυφαινόλες, που υποστηρίζει ισχυρισµό υγείας, σε συνδυασµό µε σπάνια αρµονία στον οργανοληπτικό έλεγχο χαρακτηρίζουν το ελαιόλαδο Julia της Γιούλιας Αντωνίου και του συζύγου της Θανάση Χρήστου από την Άρτα.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...
REPORTS
Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...
REPORTS
Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...
REPORTS
Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...
REPORTS
Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...