Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτος πρόεδρος ο Ανέστης Μαυροειδής στη νέα Ένωση Συνεταιρισμών επιτραπέζιας ελιάς

Πανελλαδικό κάλεσμα σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Οµάδες Παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς να συμμετέχουν στη ΠΕΑΣΟΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και Οργανώσεων ΕΠιτραπέζιας Ελιάς) απευθύνει ο νεοσύστατος φορέας.

Με σύνθημα «Η ισχύς εν τη ενώσει», ο φορέας φιλοδοξεί να «ενώσει δυνάμεις, να ανταλλάξει ιδέες, να μοιραστεί τα προβλήματα και να απαιτήσει λύσεις». Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΣΟΕΠΕ σκοπεύει να συνεργαστεί με θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΔΟΕΠΕΛ, ώστε να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής του προϊόντος «µακριά από κόµµατα και χρώματα».

Το καταστατικό ίδρυσης δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου, ενώ στις 24 Μαρτίου στο Μεσολόγγι, συστάθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ ως εξής:

  • Πρόεδρος Μαυροειδής Ανέστης (Α.Σ. Λιβανατών Φθιώτιδος ΚΥΝΟΣ)
  • Αντιπρόεδρος: Μπαλτάς Αθανάσιος (Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια Αιτ/νιας STAMNA OLIVES)
  • Γραμματέας: Μιχαλούτσος Στυλιανός (Α.Σ. Γερακίου Λακωνίας)
  • Ταμίας: Σιαδήµας Κωνσταντίνος (Α.Σ. Αιτωλία Μεσολόγγι)
  • Μέλη: Βλάχος Χρήστος (Ο.Π. Κυνουρίας Αρκαδίας)
  • Ευαγγελινός Δημήτρης ( Βἰοίἰνία Όλινθος Χαλκιδικής)
  • Παπασάϊκας Περικλής (Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας)
  • Χαντζησάββας Χαράλαμπος (Ο.Π. Αγίου Ανδρέα Καβάλα)
  • Χαλάπης Αθανάσιος (Α.Ε.Σ. Καλύβες Χαλκιδικής)

Στην συνεδρίαση που ακολούθησε παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Θανάσης Μαυρομμάτης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Ράπτης Αντιδήμαρχος ΙΠ. Μεσολογγίου και ο Κώστας Ζούκας, Πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΑΣΟΕΠΕ έχει ως εξής:

«Τον πρωτογενή ελαιοκοµικό τοµέα τον γνωρίζουμε καλά, καθώς καθημερινά βρισκόµαστε στους ελαιώνες µας, βιώνουμε τα προβλήµατα της κλιματικής κρίσης, του αυξηµένου κόστους παραγωγής, της έλλειψης εργατικών χεριών καιτης διάθεσης της παραγωγής σε τιµές κάτω του κόστους.

Πριν δύο Χρόνια ξεκίνησε η προσπάθεια των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Οργανώσεων/Οµάδων Παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς:

– Για την σύσταση συλλογικού ορνάνου,

– Την ανάδειξη των προβλημάτων του πρωτονενούς τοµέα,

– Την διεκδίκηση λύσεων για το προϊόν και τον Ἑλληνα παραγωγό επιτραπέζιων ελιών.

Ἠρθε η ώρα να ενώσουµε δυνάμεις, να ανταλλάξουμε ιδέες, να μοιραστούμε τα προβλήµατα και να απαιτήσουμε λύσεις µέσω της ΠΕΑΣΟΕΠΕ, ώστε να µην αποφασίζουν «για εµάς χωρίς Εμάς». Μέσα από τα θεσµοθετηµένα όργανα της Πολιτείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) κ.α. θα συνεργαστούμε και θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής του προϊόντος, µακριά από κόµµατα και χρώματα. 

Στις 6 Μαρτίου 2024 δημοσιεύθηκε το Καταστατικό ίδρυσης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ (ΠΕΑΣΟΕΠΕ) δίνοντας σάρκα και οστά στην προσπάθεια µας.

Στις 24 Μαρτίου 2024, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, συστάθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ ως εξής:

  • Πρόεδρος Μαυροειδής Ανέστης (Α.Σ. Λιβανατών Φθιώτιδος ΚΥΝΟΣ)
  • Αντιπρόεδρος: Μπαλτάς Αθανάσιος (Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια Αιτ/νιας  STAMNA OLIVES)
  • Γραμματέας: Μιχαλούτσος Στυλιανός (Α.Σ. Γερακίου Λακωνίας)
  • Ταμίας: Σιαδήµας Κωνσταντίνος (Α.Σ. Αιτωλία Μεσολόγγι)
  • Μέλη: Βλάχος Χρήστος (Ο.Π. Κυνουρίας Αρκαδίας)
  • Ευαγγελινός Δημήτρης ( Βioνία Όλινθος Χαλκιδικής)
  • Παπασάϊκας Περικλής (Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας)
  • Χαντζησάββας Χαράλαμπος (Ο.Π. Αγίου Ανδρέα Καβάλα)
  • Χαλάπης Αθανάσιος (Α.Ε.Σ. Καλύβες Χαλκιδικής)

Στην συνεδρίαση που ακολούθησε παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Θανάσης Μαυρομμάτης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Ράπτης Αντιδήμαρχος ΙΠ. Μεσολογγίου και ο Κώστας Ζούκας Πρόεδρος ΠΕΜΕΤΕ.

Συζητήθηκαν θέµατα και προβλήµατα που Θα ασχοληθεί η ΠΕΑΣΟΕΠΕ το αµέσως επόµενο διάστηµα, όπως οργανωτικά ζητήματα, αντικειμενικό προσδιορισμό του κόστους παραγωγής της ελαιοκαλλιέργειας, έλλειψη εργατών γης, ποικιλία ΚΑΛΑΜΩΝ/ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ΚΑLΑΜΑΤΑ ΟLIVES, προγράµµατα Δακοκτονίας κ.ά.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάση Μαυρομμάτη για την έμπρακτη και άµεση στήριξη στην προσπάθεια µας. 

Κατόπιν αιτήσεως τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ γίνονται δεκτά τα παρακάτω νέα µέλη:

  1. Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ελαιοχώρια Χαλκιδικής
  2. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Κεφαλόβρυσο Αιτ/νιας Ελαία
  3. Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΠοιίκο Οίνες

Κατόπιν αιτήσεως τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ νίνονται δεκτά τα παρακάτω συνερναζόµενα µέλη:

  1. Β. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ)

  1. ΣΥΡΜΟΣ – ΛΕΒΑΝΤΗ Α.Β.Ε.Ε.  ROTOSAL (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ)

Περιμένουμε στην οικογένεια της ΠΕΑΣΟΕΠΕ, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Οµάδες/Ορνανώσεις παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς από όλη την χώρα, να ενώσουµε τις δυνάµεις µας και να διεκδικήσουμε λύσεις στα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα του πρωτογενούς ελαιοκομικού τοµέα.

Η ισχύς εν τη ενώσει”

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε 7 άξονες, οι οποίοι χρηµατοδοτούνται µε 500.000 έως 2 εκατ. ευρώ, στηρίζονται οι επιλέξιµες δράσεις των προγραµµάτων ΟΕΦ ύψους 60 εκατ. ευρώ που...

REPORTS

Σκανάρεται και ετοιμάζεται προς υπογραφή η προκήρυξη για τα προγράμματα Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων (ΟΕΦ) η οποία αναμένεται να μοιράσει περίπου 60 εκατ. ευρώ για...

REPORTS

Οριστικό τέλος στην εκκρεμοδικία αναφορικά με τη αξιοποίηση της εγχώριας ποικιλίας «Ελιά Καλαμών» και το εμπορικό σήμα Kalamata Olives, έδωσε με απόφαση του το...

REPORTS

Να ενταχθούν στα Οικολογικά σχήματα όλοι οι ελαιώνες που προστατεύονται με την «συλλογική κρατική δολωματική δακοκτονία» ζητάει με υπόμνημα του προς τον υπουργό Λευτέρη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...