BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Το E-LA-WON δεν είναι µόνο παρθένο ελαιόλαδο είναι και φάρµακο

Από τις χώρες του µαύρου χρυσού, το Ντουµπάι και το Άµπου Ντάµπι, το καινοτόµο χρυσό ελληνικό ελαιόλαδο, E-LA-WON GOLD, της OLIVELAWON, το οποίο απευθύνεται σε ένα παγκόσµιο κοινό υψηλών καταναλωτικών απαιτήσεων, τώρα βάζει πλώρη για Ρωσία

Το E-LA-WON δεν είναι µόνο παρθένο ελαιόλαδο είναι και φάρµακο

2
0
Η µεγάλη αγάπη για την αγροτική ζωή, οι παιδικές αναµνήσεις από την Ίµβρο, οι εµπειρίες του λιοµαζώµατος και η επιµονή στην παράδοση ήταν οι  λόγοι που οδήγησαν στη δηµιουργία της εταιρείας OLIVELAWON και του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου E-LA-WON, αναφέρει στο el ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της OLIVELAWON, Ιωάννης Καµπούρης, και προσθέτει: «καλλιεργούµε περί τα 10.000 λιόδεντρα και η παραγωγή µας ξεπερνά τους 90 τόνους µε συνεργαζόµενους παραγωγούς».

Ακόµα ένας λόγος που κάνει το E-LA-WON να ξεχωρίζει είναι ότι ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών που αναζητούν ελαιόλαδα µε υψηλές φαινόλες, όπως η ελαιοκανθάλη.  

Με αφορµή τις ιδιότητές του αυτές το E-LA-WON βραβεύεται στις 2 και 3 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυµπία στο παγκόσµιο συνέδριο ελαιολάδου από τη διεθνή επιστηµονική επιτροπή ελαιοκανθάλης  ως ένα από τα ελαιόλαδα µε υψηλές φαινολικές ουσίες

Όσον αφορά την ιδιαίτερη ονοµασία του ελαιολάδου του αποκαλύπτει ότι προκύπτει από τη συλλαβογραφική απόδοση της ελληνικότατης λέξης ΕΛΑΙΟΝ στη Γραµµική Γραφή Β΄ εδώ και 3.500 χρόνια. «Κοιτάξαµε πίσω για να πάµε µπροστά. Θελήσαµε να αναδείξουµε αυτά τα προϊόντα έχοντας ως σηµείο αναφοράς την ιστορία µας, την παράδοσή µας-τη µονάκριβη. Γι’ αυτό και η επιλογή», τονίζει ο ίδιος.

«Το ελληνικό ελαιόλαδο υπερέχει ποιοτικά γι’ αυτό και έχει εξαιρετικές προοπτικές στο χώρο της παγκόσµιας αγοράς ελαιολάδου και µπορεί να ξεχωρίσει από τη µαζική παραγωγή της Ισπανίας και το µάρκετινγκ της Ιταλίας µε σύµµαχο την ποιότητα και το ντιζάιν του», λέει ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της OLIVELAWON.

Βέβαια, το όλο εγχείρηµα δεν είναι εύκολο. «Είναι δύσκολο να οργανώσει κανείς ένα σταθερό δίκτυο διακίνησης προσανατολισµένο στο εξωτερικό επειδή η αγορά των τροφίµων µοιάζει µε κινούµενη άµµο την ώρα που οι διανοµείς απαιτούν σταθερή ποιότητα και επάρκεια», σηµειώνει ο κ. Καµπούρης

Για την ώρα η OLIVELAWON παράγει αποκλειστικά το ελαιόλαδο E-LA-WON  από κορωνέικη ποικιλία, αλλά στα άµεσα σχέδιά τους είναι να συµπεριλάβουν επιτραπέζιες ελιές και χειροποίητο σαπούνι από ελαιόλαδο.  

Παράλληλα, αξίζει να σηµειωθεί ότι αν και η εταιρεία µετρά ήδη πάνω από 2 χρόνια ζωής κερδίζει συνεχώς βραβεία σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισµούς και συµµετέχει ενεργά σε εκθέσεις, όπου ο κ. Καµπούρης διαπιστώνει το αυξανόµενο ενδιαφέρον των ξένων για το ελληνικό ελαιόλαδο.

Τα προϊόντα E-LA-WON διατίθενται σε επιλεγµένα ντελικατέσεν και ξενοδοχεία, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε χώρες της ΕΕ. Κυρίως Αγγλία, Γερµανία, και ακολούθως Βέλγιο, Ελβετία και Ολλανδία αλλά και στη δυναµική αγορά των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων. Να σηµειωθεί, τέλος, πως όλη η δραστηριότητα υποστηρίζεται ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας τους, ενώ επόµενοι σταθµοί τους είναι η Αµερική και η Ιαπωνία

Κείμενο από το περιοδικό EL, μηνός Μαΐου 2016
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία