Βραβεία ελαιολάδου σε έναν απο τους πιο φηµισµένους ελαιώνες του κόσµου

Μπίκας Αλέξανδρος|  16/01/2017 - 05:31 μμ

«Τον καλύτερο πρεσβευτή ενός ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αποτελεί µια βράβευση στην ιδιαίτερη πατρίδα της ελιάς, η οποία αποκτά µε αυτό τον τρόπο ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος». Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα µε βάση την οποία κινήθηκαν οι διοργανωτές του 2ου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) 2017

«Όταν λες Ελλάδα στο εξωτερικό, το µυαλό όλων πάει στο ελαιόλαδο. Επιθυµούσαµε πάντα να δηµιουργηθεί ένας διαγωνισµός, µε την πίστη ότι µέσα από αυτή τη διεθνούς κύρους εκδήλωση, το ελληνικό ελαιόλαδο θα κερδίσει πόντους υπεραξίας». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια των διοργανωτών του «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), της γενικής διευθύντριας, Μαρίας Κατσούλη, και του προέδρου του διαγωνισµού, Ντίνου Στεργίδη.

Βασικός και συνάµα απώτερος στόχος των ανθρώπων που συνέλαβαν την ιδέα και ανέλαβαν να τρέξουν τον πρώτο διεθνούς εµβέλειας και κύρους διαγωνισµό ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), που θα πραγµατοποιηθεί στην Ελλάδα και δη στο νοµό Μεσσηνίας, για δεύτερη χρονιά, τον Απρίλιο του 2017 και πιο συγκεκριµένα το χρονικό διάστηµα από 20-22 Μαρτίου στο Costa Navarino, είναι «να χτίσει υπεραξίες για το ελληνικό ελαιόλαδο».

«Μια βράβευση στην πατρίδα της ελιάς έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή ενός ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές. Καθώς η διάκριση αυτή, η οποία πιστοποιείται µε µετάλλια, τιµητικά διπλώµατα, ειδικά αυτοκόλλητα και άλλο προωθητικό υλικό, συµβάλλει στην αναβάθµιση της εικόνας και την εξάπλωση της φήµης των προϊόντων, τόσο µέσω της επικοινωνίας του διαγωνισµού όσο και µέσω των ξένων κριτών, οι οποίοι είναι διαµορφωτές κοινής γνώµης στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον», σηµειώνουν µιλώντας στο El τα στελέχη του ATHIOOC.


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό «el» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ