«Όταν δεν ξέρεις πόσο κοστίζει η παραγωγή σου, δεν ξέρεις πόσο να το πουλήσεις» σηµειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλµπαντάκης και συµπληρώνει: «Οι Έλληνες παραγωγοί, ειδικά στην περιοχή µας, δεν σέβονται την ελιά, τη θεωρούν δεδοµένη και θεωρούν ότι το δέντρο το αφήνεις, το παρατάς και θα σου βγάλει λάδι. Αυτό δεν µπορεί να ισχύει εσαεί, πρέπει να την περιποιηθείς και να τη δεις σαν παιδί σου, να την ποτίσεις, να τη λιπάνεις, να την κλαδέψεις», σηµειώνει ο κρητικός παραγωγός και επιχειρηµατίας
 
Η εταιρεία Cretan Olive Mill είναι συλλέκτης βραβείων και πιστοποιήσεων. Ποιο είναι το µυστικό της επιτυχίας σας;
Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου γενεές στα Καλέσσα. Έχει περάσει όλα τα στάδια της παραγωγής, από τα ζωήλατα, στα πιεστήρια, στη φυγοκέντρηση. Τη διοίκηση της εταιρείας την ανέλαβα το 2006, από τότε την εκσυγχρόνισα. Το 2012 φτιάξαµε τη µονάδα εµφιάλωσης. Μάλιστα ο πρώτος κωδικός που εµφιαλώσαµε ήταν η «Αγριελιά», στις 12 Μαΐου 2012. Η εταιρεία από τότε µέχρι και σήµερα είναι στο top ten των εξαγωγών στην Ελλάδα σε ποσότητες ελαιόλαδου, βρίσκεται στην τρίτη µε τέταρτη θέση στην ελληνική αγορά και έχει καταφέρει να αγοράσει άλλα δύο ελαιοτριβεία στην περιοχή της Ροδιάς, που βγάζει πολύ ποιοτικό ελαιόλαδο, και την περιοχή του Αγ. Μύρωνα. Έχουµε ελαιόλαδο ορεινό, ηµιορεινό και πεδινό. Έχουµε την άµεση σύνδεση του παραγωγού µε το ράφι, χωρίς προσµείξεις και νοθείες. Συνδέουµε τον παραγωγό µε τον καταναλωτή. Παίρνουµε το λάδι από τους παραγωγούς µας. Οι παραγωγοί µας είναι η δύναµή µας αυτή τη στιγµή
Σε µία συζήτηση που έκανα πρόσφατα µε κάποιον τραπεζίτη και έναν υπουργό, είπα πως την επιχείρησή µου τη στηρίζουν το µυαλό µου, οι άνθρωποι της εταιρείας και οι παραγωγοί, τα υπόλοιπα µπορούν να αντικατασταθούν. Οι άνθρωποι της εταιρείας και οι παραγωγοί είναι αυτοί που δεν µπορούν να αντικατασταθούν, αυτό είναι λοιπόν το µυστικό της επιτυχίας µας
Η εταιρεία µετρά 151 χρόνια ζωής. Σε όλη την πορεία της ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος;Η επιχείρηση πέρασε µια κρίση. Ήταν στην ιδιοκτησία των αδελφών Αλµπαντάκη, του Χαράλαµπου και του Ιωάννη. Την περίοδο 2007- µε 2010 υπήρχε µια οικογενειακή κρίση, που ανήκει στο παρελθόν, και για ένα χρόνο δεν λειτούργησε
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
 
Η εταιρεία Cretan Olive Mill είναι συλλέκτης βραβείων και πιστοποιήσεων. Ποιο είναι το µυστικό της επιτυχίας σας;
Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου γενεές στα Καλέσσα. Έχει περάσει όλα τα στάδια της παραγωγής, από τα ζωήλατα, στα πιεστήρια, στη φυγοκέντρηση. Τη διοίκηση της εταιρείας την ανέλαβα το 2006, από τότε την εκσυγχρόνισα. Το 2012 φτιάξαµε τη µονάδα εµφιάλωσης. Μάλιστα ο πρώτος κωδικός που εµφιαλώσαµε ήταν η «Αγριελιά», στις 12 Μαΐου 2012. Η εταιρεία από τότε µέχρι και σήµερα είναι στο top ten των εξαγωγών στην Ελλάδα σε ποσότητες ελαιόλαδου, βρίσκεται στην τρίτη µε τέταρτη θέση στην ελληνική αγορά και έχει καταφέρει να αγοράσει άλλα δύο ελαιοτριβεία στην περιοχή της Ροδιάς, που βγάζει πολύ ποιοτικό ελαιόλαδο, και την περιοχή του Αγ. Μύρωνα. Έχουµε ελαιόλαδο ορεινό, ηµιορεινό και πεδινό. Έχουµε την άµεση σύνδεση του παραγωγού µε το ράφι, χωρίς προσµείξεις και νοθείες. Συνδέουµε τον παραγωγό µε τον καταναλωτή. Παίρνουµε το λάδι από τους παραγωγούς µας. Οι παραγωγοί µας είναι η δύναµή µας αυτή τη στιγµή
Σε µία συζήτηση που έκανα πρόσφατα µε κάποιον τραπεζίτη και έναν υπουργό, είπα πως την επιχείρησή µου τη στηρίζουν το µυαλό µου, οι άνθρωποι της εταιρείας και οι παραγωγοί, τα υπόλοιπα µπορούν να αντικατασταθούν. Οι άνθρωποι της εταιρείας και οι παραγωγοί είναι αυτοί που δεν µπορούν να αντικατασταθούν, αυτό είναι λοιπόν το µυστικό της επιτυχίας µας
Η εταιρεία µετρά 151 χρόνια ζωής. Σε όλη την πορεία της ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος;Η επιχείρηση πέρασε µια κρίση. Ήταν στην ιδιοκτησία των αδελφών Αλµπαντάκη, του Χαράλαµπου και του Ιωάννη. Την περίοδο 2007- µε 2010 υπήρχε µια οικογενειακή κρίση, που ανήκει στο παρελθόν, και για ένα χρόνο δεν λειτούργησε
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.