BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Δουλειές ανοίγουν σε Ασία, Μ. Ανατολή και Βαλκάνια τα δενδρύλλια ελιάς

Το καλό όνοµα που έχουν χτίσει το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οι επιτραπέζιες ελιές στις αγορές του εξωτερικού, αυξάνουν την ζήτηση για το εγχωρίως παραγόµενο και ταυτοποιηµένο φυτωριακό υλικό.

Δουλειές ανοίγουν σε Ασία, Μ. Ανατολή και Βαλκάνια τα δενδρύλλια ελιάς

2
0
Η ζήτηση, λένε παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, προέρχεται κυρίως από χώρες Βαλκανικές, της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ασίας, που επιχειρούν να στήσουν ελαιοκοµικές εκµεταλλεύσεις, είτε µεµονωµένα, είτε βάσει εθνικών τους πολιτικών και σχεδίου

Η ζήτηση αφορά κυρίως  την Κορωνέικη, αλλά και ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς, προέρχεται δε είτε από µεµονωµένους παραγωγούς, είτε από τις αρµόδιες Αρχές ενός κράτους. Για παράδειγµα το Πακιστάν  «τελευταία απευθύνεται σε εµάς για την προµήθεια τεράστιων ποσοτήτων δενδρυλλίων στο πλαίσιο εθνικών προγραµµάτων προώθησης της ελαιοκαλλιέργειας», αναφέρουν στο El από τα «Φυτώρια Αναστασόπουλου», µια επιχείρηση που δέχτηκε πρόσφατα κρούσεις για εξαγωγές στην Κύπρο, αλλά και για πώληση µεγάλων ποσοτήτων δενδρυλλίων σε Τούρκο επενδυτή, που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και να κατασκευάσει καθετοποιηµένη µονάδα. «Ωστόσο», όπως προσθέτουν «πολλές φορές δεν είµαστε σε θέση να ανταποκριθούµε αφού µας τα ζητάνε τελευταία στιγµή».

Τη διεθνή ζήτηση επιβεβαιώνει µιλώντας στο El και ο Χρήστος Τσιπάς, που διαθέτει επιχείρηση µε φυτώρια στην Κόρινθο. «Μας τηλεφωνούν από Τουρκία, Αλβανία, Συρία, Λίβανο, Πακιστάν», τονίζει ο ίδιος, ζητώντας από την πολιτεία να «θεσπίσει επιτέλους ένα καθεστώς πιστοποίησης φυτωριακού υλικού», αφού όπως λέει «πολλές φορές η εξαγωγή κολλά στην έλλειψη δικαιολογητικών εκ µέρους µας, υπ’ ευθύνη της πολιτείας, που δεν έχει θεσπίσει κανόνες πιστοποίησης»


Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία