Αυτό εκτιµούν παράγοντες από τον κλάδο του ελαιολάδου, ότι θα γίνει προοδευτικά, καθώς όπως τονίζουν στο El, «όσο πιο διάφανη είναι µια φιάλη ελαιολάδου, αν αφεθεί στο περιβάλλον για ένα διάστηµα µόλις κάποιων ηµερών, το περιεχόµενο οξειδώνεται, χάνοντας έτσι σε ποιότητα και γεύση»
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πληθαίνουν οι εταιρείες που «σκουραίνουν» τα µπουκάλια που χρησιµοποιούν τελευταία για το ελαιόλαδό τους.
Παρ’ όλα αυτά, σε αντίθετο πνεύµα κινούµενες αρκετές εταιρείες επιµένουν στις ανοιχτόχρωµες φιάλες, µε το σκεπτικό ότι, αυτές τοποθετούνται πρώτα σε σκούρα κουτιά, τα οποία τα προστατεύουν από το φως
Ως προς τούτο, ο αντίλογος, λέει ότι ναι µεν τα κουτιά που µπαίνουν τα µπουκάλια παρέχουν προστασία από το φως του περιβάλλοντος, ωστόσο είναι δεδοµένο, πως από την στιγµή που ο καταναλωτής ανοίξει την συσκευασία και χρησιµοποιήσει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν την χρησιµοποιεί ξανά
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πληθαίνουν οι εταιρείες που «σκουραίνουν» τα µπουκάλια που χρησιµοποιούν τελευταία για το ελαιόλαδό τους.
Παρ’ όλα αυτά, σε αντίθετο πνεύµα κινούµενες αρκετές εταιρείες επιµένουν στις ανοιχτόχρωµες φιάλες, µε το σκεπτικό ότι, αυτές τοποθετούνται πρώτα σε σκούρα κουτιά, τα οποία τα προστατεύουν από το φως
Ως προς τούτο, ο αντίλογος, λέει ότι ναι µεν τα κουτιά που µπαίνουν τα µπουκάλια παρέχουν προστασία από το φως του περιβάλλοντος, ωστόσο είναι δεδοµένο, πως από την στιγµή που ο καταναλωτής ανοίξει την συσκευασία και χρησιµοποιήσει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν την χρησιµοποιεί ξανά
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.