Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10.000 τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒΙΤΕΛ, στις 20 Δεκεμβρίου, οι περισσότερες από 600 αναγνωρισμένες από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα», για το συγκεκριμένο μέτρο.
Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το εν λόγω μέτρο για την αντικατάσταση του «χύμα» ελαιολάδου με τυποποιημένο προϊόν, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει προωθητικά για το προϊόν, ιδιαίτερα όσον αφορά τους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Αυτά άλλωστε ήταν και ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν στην εσπερίδα με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» που διοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ.