Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποιοτική και ποσοτική υπεροχή στον ελαιώνα με βιώσιμες λύσεις προσφέρει η Syngenta

Μία πλήρη γκάμα προιόντων που μπορούν να εξασφαλίσουν στον ελαιοπαραγωγό ικανή σοδειά ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες παρουσίασε η Syngenta σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 5 Απριλίου στη Καλαμάτα.

Με αιχμή το ανανεωμένο Priori Top που πλέον έχει λάβει έγκριση και για το γλοιοσπόριο και το πρώτο βιολογικό εντομοκτόνο της εταιρείας Taegro, η Syngenta εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα της με λύσεις που συνεργάζονται αρμονικά και αποδοτικά για παραγωγό και περιβάλλον. Άλλωστε η στροφή στην Αναγεννητική Γεωργία αποτελεί το επίσημο “μότο” της εταιρείας.

“Η γεωργία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, με προκλήσεις που απαιτούν νέες πρωτοποριακές λύσεις. Στρατηγικός Στόχος της Syngenta είναι να μεταμορφώσει τη Γεωργία, τόσο με βιολογικές, όσο και χημικές ή ψηφιακές τεχνολογίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι να βοηθήσει τους παραγωγούς να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να τους ωθήσει να συμμετέχουν στην προσπάθεια για μια πραγματικά αναγεννητική γεωργία”, θα εξηγήσει ο Γιώργος Ποντίκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Syngenta Hellas,  o oποίος και άνοιξε την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ανέδειξε την πληθώρα των νέων βιο- φυτοπροστατευτικών προϊόντων και τις νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία, θέτοντας όμως το καίριο ερώτημα για το εάν και πόσα από αυτά θα εγκριθούν και εν τέλη θα ενσωματωθούν στην Ευρώπη.

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προωθεί τη βιολογική γεωργία και τα χαμηλού κινδύνου φυτοπροστατευτικά μέσω της μείωσης κατά 50% της χρήσης και του κινδύνου των χημικών φυτοπροστατευτικών φυτοφαρμάκων έως το 2030 καθώς και αύξηση του συνόλου της γεωργικής γης για βιολογικές καλλιέργειες, διαμορφώνεται ένα ταχύτατο περιβάλλον που απαιτεί πόρους, σχεδιασμό, οργάνωση προκαλώντας δυσκολίες στον αγροτικό κόσμο.

Σε αυτό το σταυροδρόμι η Syngenta απαντά με το τρίπτυχο που εστιάζει στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια των τροφίμων, την καινοτομία και την βιωσιμότητα, ανέφερε και ο Κώστας Οικονομίδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Syngenta.

Συνέργειες που απογειώνουν τις ελιές στα δύσκολα

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πλήρες χαρτοφυλάκιο της Syngenta που προτείνει στους παραγωγούς για την αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών που πλήττουν τους ελληνικούς ελαιώνες, εξίσου ποιοτικά και ποσοτικά.

Ο Ιωάννης Αβραμίδης, Marketing Manager Specialty, παρουσίασε το νέο μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση Priori Top, το οποίο παρέχει εξαιρετικό έλεγχο για το κυκλοκόνιο και το γλοιοσπόριο της ελιάς. Το σκεύασμα πλεονεκτεί έναντι άλλων χαλκούχων καθώς δεν προκαλεί πτώση των προσβεβλημένων φύλλων, γεγονός που μπορεί να μειώνει το μόλυσμα αλλά εξασθενεί τα φυτά. Η δραστική ουσία του difenoconazole διεισδύει πιο γρήγορα και έχει πιο αργή διελεσματική και τοπικά διασυστηματική δράση.

Δυνατό χτύπημα κατά των εντόμων, ενταγμένο μάλιστα στα νέα Ecoschemes, αποτελεί το Karate Trap B, ένα νέο εργαλείο προσέλκυσης και θανάτωσης του εντόμου με τη μέθοδο της μαζικής παγίδευσης. Οι παγίδες είναι ‘ready to use’ και μπορούν να τοποθετηθούν επάνω στο δέντρο. Προτείνεται η τοποθέτηση των παγίδων περίπου Μάιο – Ιούνιο για τον δάκο και να διατηρούνται πάνω στο δένδρο για έναν ολόκληρο χρόνο.

Τα όπλα της Syngenta για την επόμενη γενιά στους βιοδιεγέρτες με πολλαπλά οφέλη για την καλλιέργεια της ελιάς, παρουσίασε τέλος, ο Παναγιώτης Κωστίκας, Biologicals & FVC Market Development Manager Mediterranean BA στη Syngenta, ξεκινώντας με τον νούμερο 1 βιοδιεγέρτη παγκοσμίως, το Isabion. Το προϊόν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ελιά και σε άλλες δενδροκομικές καλλιέργειες, όπως στα κηπευτικά, με πολύ σημαντικά οφέλη.

Εξίσου αποτελεσματικό μεταξύ άλλων και για το γλοιοσπόριο, το Taegro είναι το πρώτο βιολογικό μυκητοκτόνο της Syngenta, ιδανικό σε προγράμματα με στόχο τη μείωση των υπολειμμάτων στο τελικό προϊόν. Ο κ. Κωστίκας προτείνει την εφαρμογή του Taegro για το γλοιοσπόριο, τόσο σε βιολογικούς, όσο και σε συμβατικούς ελαιώνες, πριν τη συγκομιδή ή μεταξύ των χεριών, με 0 PHI και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Sygenta:

Το νέο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον της γεωργίας, η στρατηγική της Syngenta και η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την φροντίδα της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite, στις 5 Απριλίου του 2024 στην Καλαμάτα, η παρουσίαση με θέμα: «Το νέο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον της γεωργίας, η στρατηγική της Syngenta και η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την φροντίδα της ελιάς»

Περισσότεροι από 70 γεωπόνοι, παρακολούθησαν την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Syngenta Hellas, κ. Γιώργου Ποντίκα  ο οποίος αναφέρθηκε στο διεθνές περιβάλλον της φυτοπροστασίας και στα νέα δύσκολα μονοπάτια της γεωργίας και της αγροτικής παραγωγής στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο περιβάλλον.

Κατόπιν, ο Διευθυντής Marketing και Τεχνικού της Syngenta Hellas, κ. Κώστας Οικονομίδης, παρουσίασε τις νέες τάσεις της Γεωργίας, με την Syngenta να είναι πρωταγωνιστής με οδηγό την Καινοτομία.

Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με τους κ. Γιάννη Αβραμίδη, Marketing Manager Spec και κ. Παναγιώτη Κωστίκα, Biological & FVC Market Development Manager να παρουσιάζουν το πλήρες χαρτοφυλάκιο της Syngenta στην καλλιέργεια της ελιάς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες ολοκληρωμένες λύσεις φυτοπροστασίας, τον ρόλο των βιοδιεγερτών και βιοπροστατευτικών προϊόντων, που προσφέρει η Syngenta στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς για την αριστοποίηση της παραγωγής τους.

Στην συνέχεια οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν το πρόγραμμα που η Syngenta Hellas προτείνει αλλά και το πώς προσεγγίζει την ίδια την καλλιέργεια μέσα από τα προϊόντα της.

Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου εκεί δόθηκε η ευκαιρία στους γεωπόνους της περιοχής να συζητήσουν εκτενώς όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με ταχείς ρυθμούς δείχνει να εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία της ελιάς σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται επεμβάσεις για τους εντομολογικούς εχθρούς μαργαρόνια και πυρηνοτρήτη της ελιάς που δραστηριοποιούνται την παρούσα περίοδο, σύμφωνα με τους γεωπόνους του...

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Jaén στη νότια Ισπανία και το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δημοσίευσαν μελέτη μοντελοποιώντας τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εγκατάστασης ηλιακών...

REPORTS

Το γλοιοσπόριο δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε ελαιώνες πολλών περιοχών, παρουσιάζοντας μία αυξητική πορεία τα τελευταία έτη. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αποδείχθηκε ότι ο μύκητας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...