BACK TO
TOP
Fresher

Μετά το χυμό, έρχεται ακόμη πιο φιλόδοξος ο καρπός του ροδιού

Σύμβολο τύχης, γονιμότητας και ευημερίας το ρόδι επανέρχεσαι δυναμικά τόσο στο καλλιεργητικό προσκήνιο όσο και στα ράφια των καταστημάτων καθώς είτε ως νωπό προϊόν είτε ως επεξεργασμένο σημειώνει μεγάλη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

Μετά το χυμό, έρχεται ακόμη πιο φιλόδοξος ο καρπός του ροδιού

1053
0
Από τη μια οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής με τους ανθρώπους να επιδιώκουν όχι μόνο εξοικονόμηση χρόνου αλλά και ευκολία από την άλλη η ανάγκη για υγιεινές τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά στρώνουν το έδαφος για το συσκευασμένο έτοιμο προς βρώση καρπό ροδιού. Έτσι, ολοένα και περισσότερα καταστήματα με είδη μαναβικής, ντελικατέσεν αλλά και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τοποθετούν σε στρατηγικά σημεία στα ράφια τους τον καρπό του ροδιού.

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ «Ενώ η αγορά περνάει δυσκολίες το ρόδι και ως νωπός καρπός και μεταποιημένο σημειώνει ανοδική πορεία»,  αναφέρει στο Fresher o Γρηγόρης Αργυρίου, εκπρόσωπος του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου. Περισσότερα από 3.000 στρέμματα καλλιεργούν τα μέλη του ΑΣΟΠ - Ομάδα Παραγωγών Αγ. Αθανασίου Δράμας με ροδιές. Η ποικιλία που κυριαρχεί είναι η ευρέως διαδεδομένη Wonderful και η σημερινή τους απόδοση φτάνει τα 3 εκατ. κιλά. Να σημειωθεί ότι και σ’ ένα μέρος της σοδειά τους ακολουθούν βιολογικές μεθόδους παραγωγής
«Τα ρόδια μας έχουν διπλή χρήση: νωπά και χυμός καθώς και άλλα προϊόντα (μαρμελάδες, σιρόπι και έλαιο).  Εκτός από τον κλασσικό 100% φυσικό χυμό ροδιού γίνονται και μείξεις και μ’ άλλες υπερτροφές όπως αρώνια, μύρτιλο και αλόη και για χυμό αλλά και για τις μαρμελάδες», όπως μας πληροφορεί ο Γρηγόρης Αργυρίου και προσθέτει: «από την παραγωγή μέχρι τη συσκευασία και τη μεταποίηση είναι όλα αποκλειστικά δική μας ευθύνη». «Μεγαλύτερη ζήτηση έχει ο χυμός σε σχέση με τον καρπό», σημειώνει ο ίδιος.
Τα προϊόντα τους είναι διαθέσιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, ΕΛΟΜΑΣ και σε βιολογικά καταστήματα
Επιπλέον, ένα 20% της παραγωγής του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου πηγαίνει για εξαγωγή σε Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Κουβέιτ και Αμερική. «Στο εξωτερικό έχει σχεδόν την ίδια ζήτηση και ο χυμός και ο καρπός ροδιού», λέει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου
Όσον αφορά τις τιμές ο ίδιος σημειώνει ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και στο χωράφι για τον παραγωγό έφτασαν τα 50 λεπτά το κιλό (Α’ κατηγορία) και τα 20 λεπτά (αυτά που προορίζονται για μεταποίηση). Να σημειωθεί ότι η μεταφορά και τα τελάρα βαραίνουν τον ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία