BACK TO
TOP
Fresher

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

Από τα 71,8 ξεκινάει και φτάνει τα 78,5 ευρώ ανά στρέµµα η συνδυαστική ενίσχυση για τα Μέτρα Κοµφούζιο και Χλωράς Λίπανσης σε ροδακινιές και βερικοκιές, δύο Μέτρα τα οποία θα δεχτούν δικαιούχους για πρώτη φορά φέτος.

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

2
0
Μάλιστα στα πλαίσια του Κοµφούζιο, οι ενδιαφέροµενοι µπορούν να βάλουν από τώρα και πριν την πρόσκληση παγίδες και ατµιστήρες, ακολουθώντας παράλληλα τις υπόλοιπες δεσµεύσεις της σχετικής µεθόδου φυτοπροστασίας, σύµφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου.  Όταν εκδοθεί η προκήρυξη του Μέτρου (έως τέλη Απριλίου), τότε οι παραπάνω καλλιεργητές θα µπορούν να λάβουν κανονικά το πριµ που ορίζεται τα δύο πρώτα έτη στα 38,7 ευρώ ανά στρέµµα και στα 45,4 ευρώ ανά στρέµµατα, τα υπόλοιπα τρία χρόνια δεσµεύσεων.

Η δράση 10.1.08 «Εφαρµογή της µεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των µικρολεπιδoπτέρων (Κοµφουζιο)», µπορεί να συνδυαστεί µε το Μέτρο των Νιτρικών και τη δράση για τη «Χλωρά λίπανση». Στα πλαίσια της δράσης αυτής, οι δενδροκαλλιεργητές επιδοτούνται στις ευπρόσβλητες ζώνες νιτρικών για να αναλάβουν πενταετής δεσµεύσεις, µε σκοπό τη χρήση φυτών εδαφοκάλυψης σε έκταση που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του αρδευόµενου αγροτεµαχίου. Τα είδη που πρέπει να χρησιµοποιούνται για εδαφοκάλυψη είναι είτε χειµερινά ψυχανθή είτε µίγµατα χειµερινών ψυχανθών µε σιτηρά


Διαβάστε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για το πριμ στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία