BACK TO
TOP
Fresher

Δίπλα στη Fortuna και την Camarosa έρχεται η φράουλα Rociera

Προβλήµατα στη διάθεση και πίεση τιµών έφερε η υπερπροσφορά φράουλας στην εγχώρια αγορά προς τα τέλη Μαρτίου µε µέσα Απριλίου. Μειωµένη έως και 25%, σύµφωνα µε πρώτες εκτιµήσεις, αναµένεται η παραγωγή λόγω καιρού.

Δίπλα στη Fortuna και την Camarosa έρχεται η φράουλα Rociera

1
0
Έχασε το πλεονέκτηµα της πρωιµότητας η ελληνική φράουλα, καθώς άργησε να βγει στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού ο βαρύς χειµώνας και οι χαµηλές θερµοκρασίες καθυστέρησαν σχεδόν δύο µήνες την ανάπτυξη της καλλιέργειας και κατ’ επέκταση τη συγκοµιδή. Έτσι, η εµπορική σεζόν ξεκίνησε τέλος Φεβρουαρίου µε αρχές Μαρτίου και κορυφώθηκε µέσα στον Απρίλιο. Ως αποτέλεσµα, µε την απότοµη αύξηση της προσφοράς πιέστηκαν οι τιµές παραγωγού για τη φράουλα και έτσι, όπως αναφέρουν στο Fresher παραγωγοί από την περιοχή της Μανωλάδας -όπου συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος παραγωγής για το προϊόν- από τα επίπεδα των 2,50 ευρώ το κιλό στα τέλη Φεβρουαρίου έχουν τώρα υποχωρήσει κατά µέσο όρο και αναλόγως την ποικιλία και την ποιότητα στα 1,30 ευρώ. Πρόκειται για µείωση στις τιµές παραγωγού της τάξης του 40%.

Συµφόρηση στην αγοράΗ αιτία της υποχώρησης αυτής σε σύγκριση µε τα υψηλά επίπεδα στα τέλη Φλεβάρη, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Οµάδας Παραγωγών «Υρµίνη», Φώτη Κυριαζή, προκύπτει από το νόµο της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς «τώρα βγαίνουν πιο πολλές φράουλες σε σύγκριση µε την αρχή». Υπενθυµίζεται ότι τώρα έχει δηµιουργηθεί συµφόρηση στις αγορές λόγω της κακοκαιρίας του Ιανουαρίου, όπως είχε γράψει η Agrenda και το περιοδικό Fresher, ότι αναµενόταν να συµβεί. Ωστόσο, όπως σηµειώνει ο Φ. Κυριαζής, η ζήτηση παραµένει σε ικανοποιητικά επίπεδα οπότε δεν τίθεται θέµα διάθεσης του προϊόντος


Διαβάστε περισσότερα στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία