BACK TO
TOP
Fresher

Αποζηµίωση στο επιτραπέζιο ροδάκινο

Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο κάμπος της Πέλλας και της Ημαθίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όσο προχωρά η συγκομιδή των επιτραπέζιων ροδάκινων τόσο καταρρέει η τιμή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και λίγες ημέρες έχει φθάσει η παραγωγή να παραδίδεται στους χώρους συγκέντρωσης με 15 – 18 λεπτά το κιλό, που σημαίνει πως αν βγει φύρα στο τελάρο των 21 κιλών μια ποσότητα της τάξεως των 4-5 κιλών, που συνήθως έτσι συμβαίνει, στο χέρι του παραγωγού μένουν 10 λεπτά το κιλό ή και λιγότερα, όταν το κόστος παραγωγής είναι πάνω από 23 λεπτά.

Αποζηµίωση στο επιτραπέζιο ροδάκινο

2
0
Πρώτη προτεραιότητα προβάλλει για τους παραγωγούς το αίτημα για την οργάνωση συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να θέσουν αίτημα καταβολής αποζημιώσεων για το επιτραπέζιο, αλλά και να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και στο συμπύρηνο, που μπήκε στη διαδικασία της συγκομιδής αυτές τις ημέρες. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παραγωγών, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί από τη Βέροια στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Φεστιβάλ Ροδάκινου και στη συνάντησή του µε τα προεδρεία των Αγροτικών Συλλόγων Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βελβεντού, να κινητοποιήσει τον υπηρεσιακό µηχανισµό στην κατεύθυνση της εξασφάλισης έκτακτης ειδικής ενίσχυσης των ροδακινοπαραγωγών από τα κοινοτικά ταµεία, κάτι σαν κι αυτό που έγινε τον περασµένο χρόνο µε το αγελαδινό γάλα και το πακέτο των 500 εκατ. που ενεργοποίησε η ΕΕ, εκ των οποίωντα 1,7 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε παραγωγούς στην Ελλάδα.  Ως δεύτερο σκαλοπάτι για την υποστήριξη των παραγωγών είχε αναφερθεί από τον κ. Αποστόλου η δωρεάν διανοµή φρούτων στα σχολεία και τα κοινωφελή ιδρύµατα και η απόσυρση


Διαβάστε περισσότερα στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία