BACK TO
TOP
Fresher

Ρόλο στη συγκομιδή λαχανικών βρίσκουν τα ρομπότ

Κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παραγωγούς κηπευτικών στη Μεγάλη Βρετανία, το ρομπότ GummiArm αναπτύχθηκε ως μία πιθανή απάντηση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στα χωράφια, με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.

Ρόλο στη συγκομιδή λαχανικών βρίσκουν τα ρομπότ

4
0

Το τριετές project κόστισε 10 εκατ. λίρες και είχε επικεφαλής τον λέκτορα Ρομποτικής, Martin Stoelen. «Πολλοί παραγωγοί ανησυχούν για το πού θα βρουν τη χειρωνακτική εργασία που χρειάζονται σε λογικές τιμές -και δικαίως», δήλωσε ο δρ Stoelen. «Η συγκομιδή αντιπροσωπεύει επίσης ένα μεγάλο μέρος του συνολικού κόστους τους. Συχνά μπορεί να φτάσει το 50%, οπότε η εξέταση αυτού του θέματος, ειδικά σε συνάρτηση με το Brexit, είναι πολύ σημαντική».

Στο έργο συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες μηχανημάτων Cornish Teagle Machinery Ltd,  CNC Design Ltd και Riviera Produce, η οποία διαθέτει και εκμεταλλεύεται περίπου 5.500 στρέμματα γεωργικής γης κοντά στο Hayle. Ο David Simmons, διευθύνων σύμβουλος της Riviera Produce, ο οποίος εργάζεται εδώ και 30 χρόνια στον κλάδο, βλέπει το ρομπότ συγκομιδής ως απάντηση στις ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκύψει από πέρυσι και έχουν ήδη γίνει αισθητές σε ολόκληρο τον κλάδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία