BACK TO
TOP
Fresher

Στις νέες ποικιλίες που ζητά η διεθνής κατανάλωση επενδύει το ελληνικό πεπόνι

Μπορεί η φετινή σεζόν συγκοµιδής και εµπορίας του πεπονιού να βρίσκεται στην αρχή της, όµως η είδηση δεν έρχεται από την πορεία των τιµών ή την ενδεχόµενη αυξοµείωση της παραγωγής.

Στις νέες ποικιλίες που ζητά η διεθνής κατανάλωση επενδύει το ελληνικό πεπόνι

3
0

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του Fresher αυτό που θα σηµαδέψει τα επόµενα χρόνια την ελληνική παραγωγή  θα είναι η ένταξη νέων ποικιλιών όπως αυτή της Cantaloupe που ήδη έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται σε περιοχές της χώρας όπως η Πρέβεζα.

Για την έναρξη της φετινής σεζόν στην Κρήτη µίλησε στο Fresher ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Οπωροκηπευτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισµού Τυµπακίου, Γιάννης Χαραλαµπάκης. Σύµφωνα µε τον ίδιο, η τιµή παραγωγού ενώ στις αρχές Απριλίου -έστω και για τις ελάχιστες αυτές ποσότητες που συγκοµίστηκαν- διαµορφώθηκε στα 2 έως 2,50 ευρώ το κιλό, κάποιες ηµέρες µετά και συγκεκριµένα την εβδοµάδα που διανύουµε οι τιµές έπεσαν στα 1,30 – 1,50 ευρώ το κιλό.

Αναδιάρθρωση στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα η συγκοµιδή ξεκινάει στα τέλη Μαΐου µε τις καλλιέργειες θερµοκηπιακού πεπονιού να είναι µειωµένες. Ωστόσο όπως εξηγεί στο Fresher ο πρόεδρος του  Κηπευτικού Συνεταιρισµού, ∆ηµήτρης Καββαδάς, τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται προσπάθειες αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας µε νέες ποικιλίες οι οποίες καλλιεργούνται πιλοτικά. Η δηµοφιλέστερη εξ αυτών που φαίνεται να προκρίνεται είναι η  Cantaloupe «που µπορεί να συνδεθεί µε το τουριστικό µας προϊόν αφού έχει µεγάλη ζήτηση από τους Ιταλούς τουρίστες που µας επισκέπτονται. Επίσης, ενδιαφέρον έχει υπάρξει και για εξαγωγές. Αρκεί να ήµαστε συνεπείς στις ηµεροµηνίες και της ποσότητες που µας ζητούνται», συµπληρώνει ο κ. Καββαδάς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία