BACK TO
TOP
Green reports

Ξανά αναβολή για τις μονάδες βιομάζας σε Βασιλικά, Λακκιά

Επεισοδιακή και η νέα συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Προχωρά το πρότζεκτ της βιομάζας στην Καρδίτσα

2
0
Με διαπληκτισμούς, έντονες αποδοκιμασίες, πολλές διακοπές και χωρίς αποτέλεσμα αφού οδηγήθηκε σε νέα 3η αναβολή, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, που είχε ως βασικό θέμα στην ατζέντα της να γνωμοδοτήσει για τους  περιβαλλοντικούς όρους των δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα σε Βασιλικά και Λακκιά.

Κάτοικοι από τα Βασιλικά που αντιδρούν στην υλοποίηση της επένδυσης είχαν μαζευτεί από νωρίς την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Μητροπολιτικής και διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και ζητώντας να μην δοθεί θετική γνωμοδότηση για την επένδυση, ήταν δεκάδες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Θανάσης Αγαπητός, παρά λίγο να έρθει στα χέρια, με τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης, Γιώργο Ασπασίδη, και ακολούθως με την κ. Πατουλίδου, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό για την παρουσία δύναμης της Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Τζόλλας, διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πράγματα και συσκέφθηκε με εκπροσώπους των κατοίκων και το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση χωρίς ένταση και... εκρήξεις.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε με τον κ. Τζόλλα να απειλεί κάθε λίγο με διακοπή, ως που στο τέλος η συνεδρίαση διακόπηκε, εν μέσω αποδοκιμασιών και με τη δέσμευση από την πλευρά των κατοίκων ότι θα ξαναδώσουν το «παρών» οποτεδήποτε επιχειρηθεί, ξανά, να συζητηθεί η υπόθεση. Μάλιστα, από το μένος τους δεν γλίτωσε ούτε η αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου, η οποία έγινε αποδέκτης υβριστικών επιθέσεων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία