BACK TO
TOP
Green reports

Δεν περπατά στην Ελλάδα η ελαιοκράμβη

Μια δυναμική επιστροφής των τιμών στα επίπεδα των 400 ευρώ ο τόνος παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρωπαϊκή αγορά της ελαιοκράμβης.

Τελικά έσωσε τη χρονιά ο κραμβόκαιρος

0
0
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν τη σπορά σε αρκετές περιοχές της Ε.Ε. των 28, με αποτέλεσμα να αναμένεται μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις της Coceral, που έκαναν λόγο για 67,16 εκατ. στρέμματα

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στη χώρα μας αναμένεται να καλλιεργηθούν 60.000 στρέμματα, έκταση η οποία είναι ίδια με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης βρίσκεται υπό συρρίκνωση στην Ελλάδα, καθώς οι αποδόσεις δεν ευνοήθηκαν από το μικροκλίμα, κάτι που φαίνεται και από τη μέση απόδοση, η οποία διαμορφώνεται στα 140 κιλά το στρέμμα, τη στιγμή που στη Γερμανία φτάνει τα 400 κιλά το στρέμμα. Παράλληλα, η εγχώρια δομή της αγοράς των ενεργειακών καλλιεργειών δεν βοήθησε ώστε να εξελιχθεί η ελαιοκράμβη σε σημαντική παράμετρο της ελληνικής γεωργίας.

Φέτος λόγω της ανομβρίας στην αρχή δεν είχαμε καλά φυτρώματα, ενώ ευνοημένοι δείχνουν από τις βροχές οι παραγωγοί που έσπειραν πριν από λίγες ημέρες. Αυτή την περίοδο έχουν αρχίσει να κλείνουν και τα πρώτα συμβόλαια των καλλιεργητών με τα εργοστάσια παραγωγής βιοντίζελ, στα επίπεδα των 40 λεπτών το κιλό, 2,5 λεπτά χαμηλότερα από τα περσινά συμβόλαια.    
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία