BACK TO
TOP
Green reports

Αύξηση 1,7% στην παραγωγή ελαιοκράμβης βλέπει η Copa-Cogeca

Σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 21 εκατ. τόνους κινούνται οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων Copa-Cogeca, για την παραγωγή ελαιοκράμβης το 2014 στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 1,7% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

Απώλειες γράφει φέτος η ελαιοκράμβη

2
0
Επομένως, οι ευρωπαίοι παραγωγοί θα έχουν μια καλή συγκομιδή και θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες για ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους στην Ε.Ε. που μπορεί να εξισορροπήσει πιθανή μείωση στην παραγωγή στο Νότιο και Βόρειο ημισφαίριο

Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Copa-Cogeca για τους ελαιούχους σπόρους, Ζεράρντ Τιουμπερί, χαιρέτησε τη θετική πρόβλεψη καθώς αναμένεται μια αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων ελαιούχων σπόρων της τάξης του 2,2% σε σχέση με πέρσι. Επίσης, ανακοίνωσε τη θέσπιση ενός εργαλείου παρακολούθησης της παραγωγής ψυχανθών στην Ε.Ε. των 28, που αναμένεται να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξάρτησης της Ε.Ε. στις εισαγωγές ζωοτροφών. Τέλος, εκτιμάται ότι μέσω του εργαλείου αυτού θα μπορέσουν να καταγράψουν τον άμεσο ή την έμμεσο αντίκτυπο της πολιτικής βιοκαυσίμων στην αγροτική παραγωγή.  

Επίσης, η Copa-Cogeca εκτιμά ότι η παραγωγή μαλακού σιταριού στην Ε.Ε. των 28 θα αυξηθεί κατά 2,7% στους 136.199 εκατ. τόνους φέτος, ενώ η παραγωγή κριθαριού θα πέσει κατά 0,4%

Αναλυτικότερο, ρεπορτάζ σχετικά με τις νέες εκτιμήσεις της Copa-Cogeca για τους ελαιούχους σπόρους στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Απριλίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία