BACK TO
TOP
Green reports

Μειωμένη 10% η παραγωγή ελαιοκράμβης της ΕΕ το 2015 λέει η Strategie Grains

Περισσότερο από 10% θα μειωθεί η συγκομιδή ελαιοκράμβης στην ΕΕ την επόμενη χρονιά, εξαιτίας της μείωσης σε φυτεύσεις και αποδόσεις, σύμφωνα με τον όμιλο αναλύσεων Strategie Grains.

Οι ουρανοί ανήκουν στην ελαιοκράμβη

1
0

Ωστόσο, θα εξακολουθεί να είναι φαβορί για την δεύτερη μεγαλύτερη σοδειά στην ΕΕ.

Στους 21,6 εκατ. τόνους εκτιμά την παραγωγή της ΕΕ, του μεγαλύτερου παραγωγού παγκοσμίως, για την επόμενη χρονιά, ο όμιλος. Αυτό σημαίνει μείωση 2,5 εκατ. τόνων σε σχέση με πέρυσι, την οποία ο όμιλος αναβάθμισε στους 24,1 εκατ. τόνους.

Στις προβλέψεις για μειωμένη σπορά (μείωση κατά 200.000 εκτάρια, στα 6,5 εκατ. εκτάρια) εξαιτίας των προοπτικών για χαμηλότερο περιθώριο κέρδους των ελαιούχων σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημητριακά, οφείλεται εν μέρει η πτώση της παραγωγής σύμφωνα με τον όμιλο. Επίσης, η απόδοση θα υποχωρήσει στους 3,3 τόνους ανά εκτάριο, επιστρέφοντας στην πτωτική τάση μετά την φετινή εξαιρετική απόδοση των 3,6 τόνων ανά εκτάριο.

Παρ όλα αυτά, ακόμα και στους 21,6 εκατ. τόνους, η συγκομιδή ελαιοκράμβης της ΕΕ θα είναι η δεύτερη καλύτερη, συναγωνιζόμενη τους 21,63 τόνους του 2009.

Η παραγωγή ηλίανθου της ΕΕ προβλέπεται στους 8,5 εκατ. τόνους την επόμενη χρονιά, μειωμένη κατά 400.000 τόνους σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την  Strategie Grains, επίσης υποθέτοντας ελαφρώς μειωμένη απόδοση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία