BACK TO
TOP
Green reports

Λιγότερη πανευρωπαϊκά η ελαιοκράμβη το 2017

Μειωµένη κατά 500.000 τόνους στους 21,56 εκατ. τόνους αναµένεται η παραγωγή ελαιοκράµβης το 2017 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σύµφωνα µε τις νέες προβλέψεις του γαλλικού οµίλου Strategie Grains.

Οι ουρανοί ανήκουν στην ελαιοκράμβη

3
0

Αιτία οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια των σπορών και δεν επέτρεψαν την αύξηση των εκτάσεων αλλά και ο παγετός κατά τη διάρκεια του χειµώνα στα ανατολικά κράτη µέλη. «Ζηµιές σηµειώνονται κυρίως σε Ουγγαρία και Βουλγαρία και σε λιγότερο βαθµό σε Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία. Πρέπει να περιµένουµε την άνοιξη για να έχουµε καλύτερη εικόνα για τις απώλειες», αναφέρουν οι αναλυτές της Strategie Grains.  Να σηµειωθεί ότι η είδηση για µειωµένη παραγωγή στην ΕΕ έδωσε µικρή ώθηση στις τιµές του προϊόντος στη γαλλική αγορά. Ειδικότερα, τα προθεσµιακά συµβόλαια του Μαΐου αυξήθηκαν κατά 2% στα 420 ευρώ ο τόνος από τα 412 ευρώ ο τόνος της περασµένης εβδοµάδας.

Την ίδια ώρα και στην Ελλάδα, παρά το αυξηµένο ενδιαφέρον των παραγωγών λόγω των σταθερών συµβολαίων και των υψηλών περσινών αποδόσεων της ελαιοκράµβης ο καιρός δεν βοήθησε στη σηµαντική επέκταση των εκτάσεων. Έτσι, οι εκτάσεις της ελαιοκράµβης στη χώρα µας παραµένουν περίπου στα ίδια επίπεδα µε την περσινή σεζόν κατά µέσο όρο στα 66.000 στρέµµατα, σύµφωνα µε εκτιµήσεις παραγόντων της αγοράς.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία