BACK TO
TOP
Green reports

Πλειστηριασμός στην ελαιοκράμβη

Ένα υγιές παιχνίδι διαπραγμάτευσης γύρω από την τιμή «βάση» των 40 λεπτών ανά κιλό παίζεται αυτή την περίοδο για τα συμβόλαια της ελαιοκράμβης.

Πλειστηριασμός στην ελαιοκράμβη

0
0

Οι μεν παραγωγοί περιμένουν την καλύτερη προσφορά από τα εργοστάσια

βιοντίζελ για να κλείσουν τη συμφωνία και οι δε μεταποιητές έχουν «ταμπουρωθεί» πίσω από το «0,40». Με δεδομένο, όμως, ότι την άνοιξη του 2010 η πρώτη ομάδα παραγωγών ελαιούχων σπόρων που είχε δημιουργηθεί έκλεισε συμφωνία στα 0,42 ευρώ το κιλό για τον ηλίανθο, όλοι τώρα περιμένουν ποια βιομηχανία θα «σπάσει» το φράγμα των 40 λεπτών και στην ελαιοκράμβη, προκειμένου να υπογραφούν οι πρώτες δεσμευτικές συμφωνίες και να ξεκινήσουν οι εργασίες στα χωράφια.

Την κατάσταση περιπλέκει η καθυστέρηση της πληρωμής για τη φετινή σοδειά του ηλίανθου, που έχει παραδοθεί από τα μέσα Αυγούστου. Οι συμβάσεις με τους παραγωγούς περιέχουν τον όρο ότι η πληρωμή θα γίνει σε 15 μέρες από την ημέρα παράδοσης, πράγμα που έχουν αθετήσει συγκεκριμένες βιομηχανίες παραγωγής βιοντίζελ. Έτσι, η Ομάδα Παραγωγών του Φωτολίβους πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη και να του θέσει το ζήτημα. Εξάλλου, οι ίδιοι έχουν θέσει ως προϋπόθεση, για να υπογράψουν συμβάσεις για την ελαιοκράμβη, την εξόφληση της σοδειάς του ηλίανθου.
.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία