BACK TO
TOP
Green reports

Bonus έδωσε φέτος στους παραγωγούς ο ηλίανθος

Με πληρωμή στα 40 λεπτά το κιλό αντί για 35 λεπτά που έλεγαν τα συμβόλαια, ολοκληρώθηκε η συγκομιδή στον ηλίανθο.

Bonus έδωσε φέτος στους παραγωγούς ο ηλίανθος

5
0

Τελικά οι βιομηχανίες προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην αγορά, μετά από την πρωτοφανή ξηρασία που έπληξε τη Βαλκανική χερσόνησο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίοδο της συγκομιδής είχαν εμφανιστεί αρκετοί μεσίτες που πρόσφεραν υψηλότερες τιμές από τα 35 λεπτά των συμβολαίων, με αποτέλεσμα ορισμένοι παραγωγοί να αθετήσουν τα συμβόλαιά τους και να δώσουν την παραγωγή τους.

«Η ανοδική αναπροσαρμογή των τιμών από τις βιομηχανίες δείχνει την πρόθεση για μια υγιή συνεργασία με τους παραγωγούς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Γαβρανίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βιοντίζελ Ελλάδος. Ενώ από την πλευρά του ο Χρήστος Γκόντιας, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ηλίανθου Δράμας, τονίζει πως από τα 10.000 στρέμματα της ομάδας μόνο το 5% της παραγωγής δεν οδηγήθηκε στις βιομηχανίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηλίανθος κερδίζει συνεχώς εκτάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η καλλιέργειά του να καταλαμβάνει το 80% της παραγωγής ενεργειακών καλλιεργειών, με την ελαιοκράμβη να περιορίζεται στο υπόλοιπο 20%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία