BACK TO
TOP
Green reports

Λιγότεροι ελαιούχοι σπόροι

Σημαντική μείωση κατά 7,1% σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιούχων σπόρων την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ.

Μάχη για τα 40 λεπτά το κιλό φέτος στον ηλίανθο

0
0

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην καλλιέργεια του ηλίανθου, όπου η παραγωγή υποχώρησε κατά 16%, στους 6,9 εκατ. τόνους, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης βροχοπτώσεων το καλοκαίρι, στην Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν επίσης και την παραγωγή σόγιας. Η ευρωπαϊκή παραγωγή σόγιας παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την κατανάλωση και υπολογίζεται μειωμένη κατά 25% στους 0,96 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή ελαιοκράμβης παρουσίασε μεικτές τάσεις στα διάφορα κράτη μέλη. Η ξηρασία του φθινοπώρου και ο έντονος χειμώνας ειδικότερα στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, οδήγησαν σε μειωμένες αποδόσεις, ενώ στην Τσεχία ο καιρός ευνόησε την παραγωγή. Γενικότερα στην Ε.Ε. των 27 χωρών η παραγωγή ελαιοκράμβης υπολογίζεται στους 18,7 εκατ. τόνους, ποσότητα που είναι μειωμένη κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ακολουθώντας σταθερά φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία