BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Πετάει η ελαιοκράμβη

Αλλεπάλληλα ρεκόρ σημειώνει η τιμή της ελαιοκράμβης στη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια ακόμη χρονιά υψηλών τιμών.

Πετάει η ελαιοκράμβη

0
0

Τα παγκόσμια αποθέματα ελαιοκράμβης βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τις δυο προηγούμενες χρονιές και η αναπλήρωσή τους θεωρείται βέβαιο πως δε μπορέσει να πραγματοποιηθεί την επόμενη εμπορική περίοδο, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό Oil World.

Πιο συγκεκριμένα, στον Καναδά που πραγματοποιεί τα 2/3 του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου ελαιοκράμβης, τα αποθέματα έχουν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών. Σύμφωνα με το Υπ. Γεωργίας του Καναδά, η παραγωγή θα ανακάμψει το 2013, παρά το γεγονός ότι οι εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν θα είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων δέκα ετών, αφού τα δυο προηγούμενα χρόνια, τα προβλήματα με τον καιρό αλλά και τις ασθένειες, μείωσαν δραματικά τις αποδόσεις. Στην Ευρώπη, το πρώτο εξάμηνο του 2013, η ελαιοκράμβη που θα οδηγηθεί στις βιομηχανίες υπολογίζεται στους 9,68 εκατ. τόνους, από τους 10,55 εκατ. τόνους το ίδιο διάστημα πέρυσι. Μάλιστα εκτιμάται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών στους 3 εκατ. τόνους την εμπορική περίοδο 2012-13. Στην Κίνα οι τιμές της ελαιοκράμβης κινούνται σταθερά ανοδικά σημειώνοντας νέο ρεκόρ, πραγματοποιώντας άνοδο κατά 14% από τις αρχές του έτους, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες πως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα προκαλέσουν προβλήματα στις χειμερινές καλλιέργειες. Στην ευρωπαϊκή αγορά η ελαιοκράμβη πωλείται στα επίπεδα των 474 ευρώ ο τόνος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία