BACK TO
TOP
Green reports

Ημερίδα για την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας στη Δράμα

Για τις δυνατότητες της νέας εναλλακτικής καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Αγριαγκινάρα, η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια

1
0

Η ημερίδα με θέμα: «Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας», θα διεξαχθεί  την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5o χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Ομιλητές θα είναι ο κ. Νικολαΐδης Αβραάμ, γεωπόνος του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», που θα παρουσιάσει την τεχνική της καλλιέργειας και τα οικονομικά αποτελέσματα της αγριαγκινάρας και ο κ. Μπαράκος Νικόλαος, χημικός – Δρ ΕΜΠ, που θα αναπτύξει την δυνατότητα και τους όρους της Συμβολαιακής Γεωργίας της αγριαγκινάρας για την παραγωγή ενέργειας.

Η αγριαγκινάρα είναι ένα πολυετές φυτό (10 ετές) που δεν έχει απαιτήσεις σε θρεπτικά, δεν παρουσιάζει προς το παρόν εχθρούς και ασθένειες, οι ανάγκες του σε αρδευτικό νερό είναι μικρές και έχει μικρό κόστος αρχικής εγκατάστασης. Είναι ένα φυτό πολλαπλών χρήσεων και αξιοποιείται για την παραγωγή στερεού καυσίμου (pellets),για παραγωγή υγρού καυσίμου (biodiesel), για παραγωγή ζωοτροφής, για εδώδιμη ανθρώπινη χρήση, στην φαρμακευτική, κ.α.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία